داستان

داستان سیمرغ و جنگ با تقدیر؛ پرنده ای که می خواست سرنوشت دختر و پسر را عوض کند+ قسمت دوم

داستان سیمرغ و جنگ با تقدیر: در قسمت اول داستان سیمرغ و جنگ با تقدیر خواندیم که پسر پادشاه بعد از سوال از پیرمرد و ندانستن وی و گرفتن آدرس برادر بزرگترش به سوی خانه برادر بزرگتر راه افتاد و حال ادامه داستان را میخوانیم.

این حکایت هم جالبه: داستان سیمرغ و جنگ با تقدیر؛ پرنده ای که می خواست سرنوشت دختر و پسر را عوض کند+ قسمت اول

پسره نشاني برادر مرد را گرفت و باز پا به راه گذاشت. غروب نشده، رسيد به جايي كه برادر پيرمرد خانه داشت. مردي را ديد كه سر و رويش به پيري مي‌زد اما عين برادرش پير نشان نمي‌داد. رفت سراغ مرد. سلام كرد و گفت:‌ اين جا كسي را نمي‌شناسم. مهمان يك شبه‌ام. شب به من پناهي بده. صبح زحمت كم مي‌كنم.

مرد پسره را برد به خانه، اين جا هم زن روي خوشي نشان نداد. صبح كه شد، جوان باز سر دلش را باز كرد و چيزهايي را كه تو راه ديده بود، براي اين مرد هم گفت. اين برادر هم مثل آن يكي گفت كه چيزي نمي‌داند و بهتر است كه او برود و از برادر بزرگ‌ترش بپرسد. پسر راست بيابان را گرفت و رفت. رفت و رفت و غروب نشده، رسيد به خانه‌ي برادر بزرگ‌تر آنها. در زد، و مرد سرحالي با ريش سياه در را باز كرد. پسر گفت: غريبه و خسته‌ام. سرپناهي براي امشب مي‌خواهم.

داستان سیمرغ و جنگ با تقدیر

مرد گفت: خوش كردي كه آمدي. پسره را به خانه راه داد. اما زن او تا پسر را ديد، لبخند زد و گفت: خوش آمدي. مهمان حبيب خداست.

پسره تازه نشسته بود كه مرد زنش را صدا كرد و گفت:‌ براي مهمان هندوانه بيار.

زن كه حامله بود، از چهل پله پايين رفت و هندوانه آورد. مرد تا هندوانه را ديد، گفت: ‌اين هندوانه به درد نمي‌خورد. برو يكي ديگر بيار.

داستان سیمرغ و جنگ با تقدیر-1

این حکایت هم جالبه: داستان خروس زیرک؛ خروسی که با یک نقشه زیرکانه، روباه را کیش و مات کرد!

زن چيزي نگفت و رفت و هندوانه‌ي ديگري آورد. مرد اين يكي را هم پس داد و گفت كه هندوانه‌ي بهتر بياورد. خلاصه، زن هفت بار رفت و آمد تا هندوانه‌اي آورد كه به نظر مرد به دردخور بود. مرد هندوانه را بريد و از پسره پذيرايي كرد. شام هم خوردند و خوابيدند و سپيده سر نزده، هر سه بيدار شدند. صبحانه را كه خوردند، پسر رو به مرد كرد و گفت: حرف‌هايي دارم كه تو دلم مانده. خدا كند كه تو عين برادرهات نااميدم نكني.

این هم جالبه: بازی فکری: کدام پلیس به لحاظ بهره هوشی وضع خوبی داره، فقط باهوشا در نگاه اول متوجه میشن!

مرد گفت: ‌حرفت را بزن.

پسره نشست و هرچه را در راه ديده بود، براي او تعريف كرد. آخر سر گفت: برادرهايت گفتند كه همه چيز را از تو بپرسم.

مرد كه عمر زيادي كرده بود و از دو برادر ديگرش بزرگ‌تر بود، گفت: آن درختي كه داد مي‌زد بياييد و ميوه‌ام را بخوريد، دختر دامن آلوده‌اي است كه با هركس كه از راه برسد، رو هم مي‌ريزد و يار مي‌شود. اما آن درختي كه آرام بود و سر تو خودش برده بود، دختر پاكيزه‌اي است كه دست نامحرمي به او نخورده. آن سگ هم سال صد و سيزده است، كه در سال صد و سيزده، هيچ كس به هيچ كس نيست و فرزند مادر را نمي‌شناسد. هركس به فكر خودش است و مردم با هم غريبه مي‌شوند.

آن پيرزن هم آدمي است كه سيرماني ندارد، آن قدر طمع دارد كه هرچه به دست مي‌آورد، باز كم است. آن شتر هم آدم مالداري است كه هرچه جمع مي‌كند، نمي‌خورد. آن كه رسيده و نارسيده را درو مي‌كرد، عزرائيل است. وقتي دست به كار شود، نگاه نمي‌كند اين كودك است يا جوان، يا پيري كه صد سال عمر كرده.

پسره كه جواب سؤالهايش را گرفته بود، حالا مي‌خواست برود سراغ چيزهايي كه از اين سه برادر ديده بود. باز رو به مرد كرد و گفت: هنوز سؤال دارم.

مرد گفت: بپرس.

داستان سیمرغ و جنگ با تقدیر-2

این مطلب هم جالبه: حکایت تاجر و پسر نااهل: نصحیتی از پدر که پس از مرگ به داد پسر رسید!

پسر گفت:‌ چه طور است كه تو با اين كه از برادرهات پيرتري، در ظاهر خيلي جوان به نظر مي‌آيي.

مرد گفت: آن دو برادرم زن‌هاي بدخلق و نكره دارند. اما همان طور كه ديدي، زن من خوش خلق و سازگار و مهربان است.
عاقبت پسره رو به او كرد و گفت: ‌پدر! مي‌خواهم از اين درياي سر راه بگذرم. دست كمك به من بده.

مرد معطل نكرد و نامه‌اي نوشت براي سيمرغ و ازش خواست كه دوستش، آورنده‌ي اين نامه را از دريا بگذراند. نامه را به جوان داد و گفت: ‌از اينجا كه مي‌روي، به چشمه‌اي مي‌رسيد. پاي آن چشمه درخت‌هاي ميوه است. از آب چشمه و از ميوه‌هاي درخت‌ها مي‌خوري. سير كه شدي، سايه‌ي بزرگي رو سرت مي‌افتد كه سايه‌ي سيمرغ است. نامه را بده تا تو را برساند آن طرف دريا.

پسر پادشاه روي مرد را بوسيد و از او تشكر كرد و از خانه‌اش بيرون زد رفت و رفت و رفت تا رسيد به جايي كه مرد گفته بود. از آب چشمه گلوئي تر كرد و ميوه‌اي خورد و كنار چشمه، منتظر سيمرغ نشست. خيلي نگذشته بود كه سايه‌اي رو سرش احساس كرد. ديد كه سيمرغ دارد رو به زمين مي‌آيد. به زمين كه نشست، پسر نامه را به سيمرغ داد و به او گفت كه او را به آن طرف دريا ببرد.

سيمرغ پسر رو پشتش سوار كرد و به هوا رفت. وقتي از دريا گذشت، او را زير درخت چناري به زمين گذاشت كه دختر پادشاه مغرب زمين را آنجا بزرگ كرده بود. پسر پادشاه كمي به دور و بر نگاه كرد و بعد رفت دنبال آب. چند قدمي برنداشته بود كه رسيد به چشمه‌اي زلال. همين كه خواست از چشمه آب بخورد، عكس دختري را تو آب ديد. دختره هم تا پسره را ديد، گفت:‌ اي آدمي‌زاد! من بس نبودم كه تو هم به چنگ سيمرغ افتادي؟

پسره گفت: از بخت خودم ناراضي نيستم، كه مرا به سرنوشت تو حواله داده.

دختره گفت: ‌اگر سيمرغ بفهمد، كارت زار است.

پسره گفت:‌ جايي قايمم كن تا چاره‌ي كار را بكنم.

دختره او را نزديك چشمه قايم كرد. سيمرغ از راه رسيد و با خودش شير و پنير و نان آورده بود. دختره نصفشان را خورد و نصف ديگر را براي پسره نگه داشت. سيمرغ كه رفت، دختر آن را به پسره رساند و پسره به او گفت: سيمرغ كه برگشت، از او بخواه كه برايت پوست بزرگي بياورد.

داستان سیمرغ و جنگ با تقدیر-3

این حکایت هم جالبه: داستان دزد و عارف؛ حکایت عارفی که در خانه اش هیچ چیزی نداشت!

دختر پرسيد: اگر گفت براي چه مي‌خواهي، چه بگويم.

پسره گفت:‌ بگو چوب بهش مي‌زنم تا از تنهايي دربيام.

دختره قبول كرد. كمي بعد سيمرغ رسيد و دختره به او گفت: بي بي!

سيمرغ گفت: بله.

گفت: اگر برايت دردسر نيست، پوست بزرگي برايم بيار تا خودم را سرگرم كنم.

سيمرغ گفت: ‌اين كه خواهش زيادي نيست.

اين را گفت و به هوا رفت. ديد تو بيابان شتري مي‌چريد. پايين رفت و شتر را كشت و پوستش را كند و براي دختره آورد.

دختره پوست را خشك كرد و به شكل چادري درآورد. از آن روز پسره و دختره دور از چشم سيمرغ زير پوست زندگي مي‌كردند. سيمرغ هيچ پي نبرد كه وضع از چه قرار است. تا روزي به خدمت پيامبر رفت و گفت:‌ ديدي كه تقدير را عوض كردم.

بعد حكايت دختر پادشاه مغرب زمين را كه دزديده بود، براي پيامبر تعريف كرد. پيامبر گفت:‌ حالا كه من دروغگو از آب درآمده‌ام، برو دختره را بيار پيش من.

سيمرغ رفت و دختره را كه در پوست شتر بود، گرفت و آورد. پيامبر رو به دختره كرد و گفت: از پوست بيرون بيا.

دختره … بيرون آمد … پيامبر فرياد زد:‌ اي پسر پادشاه مشرق زمين! … از پوست بيرون بيا.

پسر پادشاه مشرق زمين … بيرون آمد. سيمرغ تا اين را ديد، چنگ به چشم راست خودش زد و آن را از حدقه بيرون آورد و پيش پاي پيامبر به زمين انداخت و بال زد و به كوه قاف رفت. سيمرغ هنوز هم در كوه قاف زندگي مي‌كند.

این حکایت هم جالبه: داستان حسین‌ قلی خان چوپان که به مقام ملک‌التجار رسید!

امیدواریم از داستان سیمرغ و جنگ با تقدیر قسمت دوم خوشتان آمده باشد. قسمت دوم را فردا در همین بخش داستان می توانید بخوانید. شما همواره می توانید حکایات کهن ایرانی، قصه ها، داستانهای ملل و ضرب المثل های عامیانه را در بخش داستان مجله اینترنتی اهل فان مشاهده و مطالعه کنید. در صورت تمایل آنها را با دوستان خود به اشتراک بگذارید. به خصوص آنهایی که علاقمندند خود را بهتر بشناسند.

درگیر شدن مغز در بازی های فکری می تواند یک راه سرگرم کننده و عالی برای استراحت از استرس های روزانه باشد. تمرکز ما را از نگرانی‌ها دور می‌کند و به ما اجازه می‌دهد در حالی که هنوز ذهن خود را تمرین می‌دهیم، استراحت کنیم. بازی های فکری اغلب شامل به خاطر سپردن و یادآوری اطلاعات است که به بهبود حفظ حافظه و مهارت های یادآوری کمک می کند.

این می تواند به ویژه برای افراد در هر سنی، از جمله دانش آموزان و افراد مسن مفید باشد. شما همچنین هر روزه در مجله اینترنتی اهل فان مطالب متنوعی از انواع تست شخصیت، تست بینایی،هوش تصویری، معمای تصویری را می توانید ببینید و لذت ببرید. همچنین می توانید در شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام و فیس بوک اهل فان ما را دنبال کنید.

این حکایات هم جالبه:

حکایت درخت جاودانگی از مثنوی معنوی؛ درختی که میوه اش مرگ را از بین میبرد!

داستان جالب درباره بازی سرنوشت: خوش‌شانسی یا بدشانسی؟

داستان زیبای “یا این یا باز هم این”، راز رسیدن به خواسته‌های بزرگ در زندگی!

داستان جالب: راز معلم زیبایی که ازدواج نمی کرد!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 3 =

دکمه بازگشت به بالا