داستان

حکایت طمع گرگ از کلیله و دمنه: گرگی که طمع کرد و به جای گوشت، زه کمان را خورد و مُرد!

حکایت طمع گرگ: روزی صیادی توانا و چیزه‌دست به شکار رفت. آن روز، روز خوش‌شانسی او بود و در عرض چند ساعت با تلاش فراوان موفق شد، آهوی زیبا و پرگوشتی را شکار کند….

این حکایت هم جالبه: : داستان جذاب و شنیدنی از ریشه اصطلاحی “کره را روغن کردی”

حکایت طمع گرگ

او آهو را بر دوش خود گذاشت تا به خانه ببرد. در میانه راه بازگشت، شکارچی با خوکی روبرو شد. خوک، به او حمله کرد. شکارچی تا آمد به خودش بجنبد و به او تیر بزند، خوک به او رسید و زخمی‌اش کرد. البته شکارچی هم با تیر، خوک را زخمی کرده بود. پس از چند دقیقه، خوک و شکارچی هر دو مُردند.

در واقع اکنون سه جسد (آهو، شکارچی و خوک) در صحرا افتاده بودند.

ناگهان گرگی گرسنه از راه رسید و از دیدن این سه جنازه، خوشحال و خندان شد. او پس از چند روز، غذای خوبی به دست آورده بود و اکنون زمان خوبی بود که دلی از عزا دربیاورد.

ناگهان به فکرش رسید که این همه غذا را یکجا نخورد و مقداری را برای روز مبادا ذخیره کند.

او تصمیم گرفت برای رفع گرسنگی، ابتدا زه کمان را بخورد و گوشت‌ها را برای فردا بگذارد.

وقتی شروع به جویدن زه کرد، زه به گردن او افتاد و خفه‌اش کرد. در ادامه این داستان را به قلم نصرالله منشی می‌خوانیم:

«آورده‌اند که صیادی روزی شکار رفت و آهوی بیفگند و برگرفت و سوی خانه رفت. در راه، خوگی با او دو چهار شد و حمله ای آورد و مرد تیر بگشاد و بر مقتل خوگ زد و خوگ هم در آن گرمی، زخمی انداخت و هردو برجای سرد شدند. گرگی گرسنه آنجا رسید، مرد و آهو و خوگ بدید، شاد شد و بخصب و نعمت ثقت افزود و با خود گفت: هنگام مراقبت فرصت و روز جمع و ذخیرت است، چه اگر اهمالی نمایم از حزم و احتیاط دور باشد و بنادانی و غفلت منسوب گردم و بمصلحت حالی و مآلی آن نزدیک تر است که امروز بازه کمان بگذرانم و این گوشت‌های تازه را در کنجی برم و برای ایام محنت و روزگار مشقت گنجی سازم و چندانکه آغاز خوردن زه کرد گوش‌های کمان بجست، در گردن گرگ افتاد و بر جای سرد شد.»

حکایت طمع گرگ-1

آموزه حکایت طمع گرگ

حرص و طمع برای جمع‌آوری مال
و بهره‌مند نشدن از آن، عواقب بدی دارد

این داستان به خوبی نشان می‌دهد که طمع برای جمع‌آوری مال و بهره‌مند نشدن از آن، عواقب وخیمی دارد و می‌تواند انسان را هلاک کند. ماجرایی که

در این داستان برای گرگ اتفاق افتاد، برای انسان‌های بسیاری اتفاق میفتد؛ ولی بسیاری از مواقع، دیگران متوجه نمی‌شوند.

یکی از سرمایه‌داران و ثروتمندان بزرگ ایران که چند صد میلیارد تومان سرمایه دارد، روزی نزد دوستش رفت و به او گفت:

«تو این کارت بانکی من را بگیر، برایم از فروشگاه خرید کن و به خانه‌ام بیار.»

دوستش که خیلی شگفت‌زده شده بود، گفت: «چرا خودت این کار را انجام نمی‌دهی؟ تو که روزها خیلی وقت آزاد داری!»

این شخص ثروتمند جواب داد: «من نمی‌توانم برای خودم پول خرج کنم!!! خواهش می‌کنم تو این کار را انجام بده.»

این مرد ثروتمند، چند ماه بعد خودکشی کرد و از دنیا رفت. وجود چنین افراد به ما ثابت می‌کند که افرادی مثل گرگ قصه ما واقعاً وجود دارند.

اگر ما فقط پول و ثروت جمع‌آوری کنیم، ولی خوب نخوریم، خوب نپوشیم و خوب نگردیم، واقعاً چه لذتی از مال خود خواهیم برد؟ اصلاً چرا چنین ثروتی را

برای خودمان جمع می‌کنیم؟ بنابراین لازم است نسبت به خودمان با شفقت و دلسوزی رفتار کنیم و از مال و ثروتی که فراهم کرده‌ایم، در جهت آسایش،

آرامش و رفاه خود استفاده کنیم. سعدی عزیز در حکمت شماره 3 باب هشتم گلستان سعدی می‌نویسد:

«دو کس رنج بیهوده بردند و سعی بی فایده کردند: یکی آن که اندوخت و نخورد و دیگر آن که آموخت و نکرد.»

حکایت طمع گرگ-2

از نگاه سعدی، کسانی که از ثروت و دانش خود در مسیر درست و هوشمندانه استفاده نمی‌کنند، تلاش‌شان بی‌فایده خواهد بود و آن‌ها را به جایی نخواهد رساند؛ بنابراین سعی کنید از منابع مالی و دارایی خود در مسیر درست استفاده کنید و در کنار پس‌انداز و سرمایه‌گذاری، بخشی از ثروت خود به زندگانی نیکو در این دنیا اختصاص دهید.

این جکایت هم جالبه: داستان زیبای اصطلاح فارسی “دیوانه تر از خودش ندیده بود”

امیدواریم از اصطلاح دیوانه تر از خودش ندیده بود خوشتان آمده باشد. شما همواره می توانید سوالات، بازی های فکری، پازل ها و تست های شخصیت شناسی بیشتر را در بخش داستان مجله اینترنتی اهل فان مشاهده و مطالعه کنید. در صورت تمایل آنها را با دوستان خود به اشتراک بگذارید. به خصوص آنهایی که علاقمندند خود را بهتر بشناسند.

درگیر شدن مغز در بازی های فکری می تواند یک راه سرگرم کننده و عالی برای استراحت از استرس های روزانه باشد. تمرکز ما را از نگرانی‌ها دور می‌کند و به ما اجازه می‌دهد در حالی که هنوز ذهن خود را تمرین می‌دهیم، استراحت کنیم. بازی های فکری اغلب شامل به خاطر سپردن و یادآوری اطلاعات است که به بهبود حفظ حافظه و مهارت های یادآوری کمک می کند.

این می تواند به ویژه برای افراد در هر سنی، از جمله دانش آموزان و افراد مسن مفید باشد. شما هرروزه در مجله اینترنتی اهل فان مطالب متنوعی از انواع تست شخصیت، تست بینایی،هوش تصویری، معمای تصویری را می توانید ببینید و لذت ببرید. همچنین می توانید در شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام و فیس بوک اهل فان ما را دنبال کنید.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده − چهارده =

دکمه بازگشت به بالا