حکایت زیبای بز حسود و الاغ سخت کوش: بز حسودی که حسادتش، سرش را به باد داد!

بز حسود و الاغ سخت کوش: داستان و حکایات آموزنده، همواره مسیری را برای ما نشان می دهند. مسیری که در آن بر زیاده خواهی، حسادت، دروغ گویی و … خط بطلان می کشد. در داستان الاغ سخت کوش و بز حسود نیز با یک ویژگی بد که ممکن است در وجود هر کدام از ما باشد روبرو هستیم. حسادت آفت اخلاق است.
این حکایت هم جالبه: حکایت سنگ آسیاب: مرد عمل باش نه مرد حرف!
بز حسود و الاغ سخت کوش
روزی روزگاری یک الاغ و یک بز در انبار یک کشاورز زندگی می کردند. بز خیلی حسود بود.
بز یک روز با خودش گفت:
‒ احتمالا کشاورز و خانواده اش، خر را بیشتر از من دوست دارند، چرا که بهتر از من به او غذا می دهند. الاغ همیشه به بیرون می رود و … او برای اینکه جایگاه الاغ را تضعیف کند به فکر حیله ای افتاد.
لذا رو کرد به الاغ و گفت:
‒ خیلی برایت متاسفم. دلم برایت می سوزد.
الاغ متحیر شد. می دانست که بز خیلی از او خوشش نمی آید، اما حالا چرا دلش برای من سوخته، به همین خاطر از بز پرسید:
‒ چرا دلت برای من می سوزد؟
این حکایت هم جالبه: قصه آموزنده دوستان نااهل از داستان های حکمت آمیز کتاب مرزباننامه
بز گفت:
‒ چگونه غمگین نباشم برادر، تو سنگین ترین کارها را انجام می دهی، تو را به سنگ آسیاب می بندند، صبح تا غروب با بار بر پشت، این سو و آن سو می روی و …. شما هم حق دارید آرامش داشته باشید. گوشهای مثل من بنشینی و فقط مشغول علف خوردن و جست و خیز باشی. سعی کن هر چه زودتر از این وضعیت خودت را خلاص کنی.
الاغ کمی فکر کرد،. بعد با خود گفت که عجب! بز راست می گوید.
لذا الاغ رو به بز کرد و پرسید: به نظر تو چه کار کنم؟
بز گفت:
فردا از کنار یکی از چاله هایی که رد می شوی، خودت را به داخل گودال بغلتان و وانمود کن که پایت شکسته است. احتمال می دهم که کشاورز بعد از این اتفاق بگوید که چقدر من از این الاغ کار کشیدم! لذا خیلی خسته شده است. بهتر است به او استراحتی بدهم. حتی ممکن است الاغ دیگری بخرد و کارهای تو بعد از آن خیلی کمتر شود.
الاغ آنچه را که از دهان بز شنیده بود، پسندید و باور کرد. یک روز صبح در حالی که باری را حمل می کرد، پای خود را به عمد در یکی از چاله های جاده، انداخت.این کار باعث شد تا پای الاغ بشکند و همه جایش کبود شود. کشاورز با دیدن وضعیت الاغ بسیار ناراحت شد. بلافاصله دامپزشکی را برای درمان او آورد. کشاورز به دامپزشک گفت که تمام زندگی اش با الاغ می چرخد و بدون الاغ او اوضاعش بهم می ریزد. از طرفی پولی هم ندارد که الاغی جدید بخرد. دامپزشک الاغ را معاینه کرد و گفت:
‒ الاغ بیچاره چنان افتاده که با دارو درمان نمی شود. با این حال ااگر آنچه را که به شما می گویم انجام دهید، الاغ شما بهتر می شود.
کشاورز از دامپزشک پرسید:
‒ بگو برای شفای الاغ چه کار کنم. الاغ دست و پای من شده و بدون او نمی توانم کارم را تمام کنم.
دامپزشک گفت:
‒ باید جگر بزی پیدا کنی تا الاغت شفا پیدا کند. جگر بز را بجوشانی و آب آن را به الاغ بنوشانی. خیلی زود خوب خواهد شد.
به این ترتیب کشاورز بز خود را در انبار سلاخی کرد تا الاغ خود را شفا دهد.
همیشه گفته اند که بار کج هیچ گاه به مقصد نمی رسد!
این حکایت هم جالبه: اصطلاح فارسی قمپز در کردن از کجا آمده است!؟+داستان
داستان حیوانات
داستان حیوانات (انگلیسی: Animal tale) یا افسانه حیوانات یک داستان کوتاه یا شعر است که در آن حیوانات صحبت میکنند. حیوانات ممکن است ویژگیهای انسانی دیگری نیز از خود نشان دهند، مانند زندگی در جامعهای شبیه جوامع انسانی. این سبک یک شکل سنتی از نوشتن تمثیلی است.
داستانهای حیوانات شمولیت جهانی دارند و همه میتوانند آن را درک کنند؛ که گونههای حیوانی چگونه با یکدیگر ارتباط دارند؛ بنابراین، خوانندگان آن میتوانند انگیزههای شخصیتها را درک کنند، حتی اگر از پیشینه فرهنگی یکسان با نویسنده برخوردار نباشند. داستانهای حیوانات را میتوان در زمانها و مکانهایی نیز یافت که از ریشههایشان دور هستند.
آثار مهم پیشین در افسانههای جانوران پانچاتانترا و کلیله و دمنه (سانسکریت، عربی و فارسی)، ازوپ (یونانی)، هزار و یک شب (عربی و فارسی) و آثاری با شخصیتهای اسطورهای فریبکار در آفریقایی غربی و جوامع بومی آمریکا یافت میشوند. تمثیلهای قرون وسطایی فرانسه، رومن دو رینارت، با شخصیت رینارد روباه، داستان حیوانات است.
افسانههای حیوانات معمولاً برای اهداف آموزشی بین زبانهای مختلف ترجمه میشوند. برای مثال، نسخههای لاتین حکایتهای ازوپ، در قرون وسطی اروپا، بیش از یک هزار سال پس از نگارش، مواد آموزشی معتبری بودند. بهدلیل فقدان بافت اجتماعی انسانی، داستانهای حیوانات میتوانند به آسانی از فرهنگی به فرهنگ دیگر سرایت کنند.
داستانهای عمو رموس، شخصیت فریبکار به سبک آفریقایی را به فرهنگ آمریکایی معرفی کردند. «خرگوش برٍه» از بسیاری از شخصیتهایی که با آنها روبهرو میشود کوچکتر و ضعیفتر است، اما با زیرکی دیگران را شکست میدهد، شبیه به شخصیتهای فریبکار فولکلور آفریقایی، مثل آنانسی.
این حکایت هم جالبه: اصطلاح بز بیاری در زبان فارسی از کجا آمده است+داستان شنیدنی
امیدواریم از حکایت بز حسود و الاغ سخت کوش خوشتان آمده باشد. شما همواره می توانید سوالات، بازی های فکری، پازل ها و تست های شخصیت شناسی بیشتر را در بخش داستان مجله اینترنتی اهل فان مشاهده و مطالعه کنید. در صورت تمایل آنها را با دوستان خود به اشتراک بگذارید. به خصوص آنهایی که علاقمندند خود را بهتر بشناسند.
درگیر شدن مغز در بازی های فکری می تواند یک راه سرگرم کننده و عالی برای استراحت از استرس های روزانه باشد. تمرکز ما را از نگرانیها دور میکند و به ما اجازه میدهد در حالی که هنوز ذهن خود را تمرین میدهیم، استراحت کنیم. بازی های فکری اغلب شامل به خاطر سپردن و یادآوری اطلاعات است که به بهبود حفظ حافظه و مهارت های یادآوری کمک می کند.
این می تواند به ویژه برای افراد در هر سنی، از جمله دانش آموزان و افراد مسن مفید باشد. شما هرروزه در مجله اینترنتی اهل فان مطالب متنوعی از انواع تست شخصیت، تست بینایی،هوش تصویری، معمای تصویری را می توانید ببینید و لذت ببرید. همچنین می توانید در شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام و فیس بوک اهل فان ما را دنبال کنید.