داستان

داستان اصطلاح پنبه دزد دست به ریشش می کشد از کجا آمده است!؟

پنبه دزد، دست به ریشش می کشد: تاجری بود که کارش خرید و فروش پنبه بود. پنبه های کشاورزان را می خرید و انبار می کرد. بعد، آن ها را بسته بندی می کرد و به شهرهای دیگر می برد و می فروخت.

این حکایت هم جالبه: داستان ضرب المثل شتر سواری دولا دولا نمی شود!

داستان اصطلاح پنبه دزد، دست به ریشش می کشد

کار و بار تاجر پنبه سکه شده بود. پول و پله ی زیادی به هم زده بود؛ تا آنجا که بازرگانان دیگر به او حسودی می کردند.

یک روز یکی از بازرگان ها نقشه ای کشید و شبانه به انبار پنبه ی تاجر دستبرد زد. برای این که کسی از کارش سر در نیاورد و رازش فاش نشود، به تنهایی شب تا صبح پنبه های تاجر بیچاره را از انبارش بیرون کشید و در زیرزمین خانه ی خودش انبار کرد.

همکار تاجر پنبه های او را دزدید

صبح که شد، به تاجر پنبه خبر دادند: « چه نشسته ای که خانه خراب شده ای و دزد، دار و ندارت را برده است.»

تاجر با عجله به طرف انبارش رفت و دید: «ای دل غافل! جا تر است و بچه نیست. انبارش خالی است و تمام پنبه هایش به غارت رفته است.

تاجر بیچاره داد و فریاد کنان و به سرزنان راه خانه ی قاضی را در پیش گرفت و پیش قاضی رفت. قصه ی دزدیده شدن پنبه هایش را برای قاضی تعریف کرد و گفت: «به دادم برس که خانه خراب شدم.»

پنبه دزد، دست به ریشش می کشد-1

این حکایت هم جالبه: داستان شنیدنی ضرب المثل ﺩﻭ ﺯﺍﺭﻳﺶ ﻛﺞ ﺍﺳﺖ!

تاجر به قاضی شکایت برد

قاضی تاجر پنبه ها را ساکت کرد و به مأمورانش دستور داد به بازار بروند و برای پیدا کردن دزد به پرس و جو بپردازند. مأموران رفتند و چند ساعتی بعد برگشتند، اما نه دزد را پیدا کرده بودند و نه پنبه های دزدیده شده را.

قاضی وقتی گزارش مأمورانش را شنید، با عصبانیت به آن ها گفت: «صبح تا حالا برای پرس و جو رفته اید و آن وقت دست خالی برگشته اید؟ یعنی حتی به یک نفر هم مشکوک نشده اید؟»

یکی از مأموران قاضی فکری کرد و گفت: «ما از خیلی ها پرس و جو کردیم. ولی نتوانستیم دزد را پیدا کنیم. البته کسانی بودند که درست و حسابی جواب ما را نمی دادند. شاید بتوانیم بگوییم که آن ها مشکوکند، ولی مدرکی بر ضد آن ها نداریم.»

قاضی گفت: «این افراد مشکوکی که به شما جواب درست و حسابی نمی دادند، چه کسانی بودند؟»

مأمور قاضی گفت: «همه جور آدمی توی آن ها پیدا می شد. از باربر بازار گرفته تا بازرگان پولدار.»

افراد مشکوک را نزد قاضی آوردند

قاضی که نمی دانست چه باید بکند، فکری کرد و گفت: «از این ستون به آن ستون فرج است. بروید همان آدم هایی که به آن ها شک دارید، بیاورید ببینم چه می شود. شاید از پرت و پلا گفتن آن ها به سر نخی رسیدیم و دزد را پیدا کردیم.»

مأموران برگشتند و چند نفری را که به آن ها شک داشتند، دستگیر کردند و به حضور قاضی آوردند. قاضی به تاجر پنبه گفت: «تو به کدام یک از این ها شک داری؟»

تاجر پنبه نگاهی به آن ها انداخت و گفت: «به هیچ کدام. آن باربر بیچاره که حرف زدن عادیش را هم بلد نیست، چه رسد به این که بخواهد به پرس و جوی مأموران شما جواب بدهد. آن تاجرهای محترم هم که اهل این کارها نیستند. دو سه نفرشان را هم اصلاً نمی شناسم.»

قاضی چاره ای به ذهنش رسید

قاضی کاملاً درمانده شده بود. چند تا سوال از هر کدامشان کرد. می خواست دستور آزادی شان را بدهد و همه را مرخص کند که فکر تازه ای به خاطرش رسید. کمی مکث کرد و گفت: «من دزد پنبه ها را شناخته ام. دزد بیچاره آن قدر دست پاچه بوده و عجله داشته که حتی وقت نکرده جلو آیینه برود و پنبه ها را از سر و ریش خودش پاک کند آن که پنبه به ریشش چسبیده، دزد است.»

ناگهان و به طور ناآگاهانه، یکی از همان تاجرهای محترم، دست به ریشش کشید تا اگر پنبه ای به ریشش چسبیده، آن را از لابه لای موهای ریشش درآورد. قاضی خنده ی بلندی کرد و رو به تاجر کرد و گفت: «تو چرا دست به ریشت می کشی؟»

تاجر به تته پته افتاد و حرف های بی سر و ته زد. و بعد هم با ناله و زاری گفت: «من تاجر محترمی هستم. باور کنید که من پنبه های همکارم را ندزدیده ام.»

قاضی گفت: «پس چرا توی این همه آدم، فقط تو دست به ریشت کشیدی؟ در حالی که پنبه ای روی صورت تو نبود. حالا که راستش را نمی گویی و به دزدی اعتراف نمی کنی، مأمورانم را می فرستم تا خانه ات را بازرسی کنند.»

یک ساعت بعد، مأموران حاکم خبر دادند که پنبه های دزدیده شده توی زیرزمین خانه تاجر انبار شده است. تاجر را به جرم دزدی به زندان انداختند و پنبه ها را به صاحب آن بر گرداندند.

پنبه دزد، دست به ریشش می کشد-2

این حکایت هم جالبه: ضرب المثل ناخورده شکر نکن + داستان شنیدنی

کاربرد اصطلاح پنبه دزد، دست به ریش می کشد

از آن به بعد، وقتی بخواهند بگویند که آدم خطا کار یک جوری خودش را لو می دهد، این مثل را به زبان می آورند و می گویند: «پنبه دزد، دست به ریشش می کشد.»

امیدواریم از حکایت اصطلاح پنبه دزد، دست به ریشش می کشد خوشتان آمده باشد. شما همواره می توانید سوالات، بازی های فکری، پازل ها و تست های شخصیت شناسی بیشتر را در بخش داستان مجله اینترنتی اهل فان مشاهده و مطالعه کنید. در صورت تمایل آنها را با دوستان خود به اشتراک بگذارید. به خصوص آنهایی که علاقمندند خود را بهتر بشناسند.

درگیر شدن مغز در بازی های فکری می تواند یک راه سرگرم کننده و عالی برای استراحت از استرس های روزانه باشد. تمرکز ما را از نگرانی‌ها دور می‌کند و به ما اجازه می‌دهد در حالی که هنوز ذهن خود را تمرین می‌دهیم، استراحت کنیم. بازی های فکری اغلب شامل به خاطر سپردن و یادآوری اطلاعات است که به بهبود حفظ حافظه و مهارت های یادآوری کمک می کند.

این می تواند به ویژه برای افراد در هر سنی، از جمله دانش آموزان و افراد مسن مفید باشد. شما هرروزه در مجله اینترنتی اهل فان مطالب متنوعی از انواع تست شخصیت، تست بینایی،هوش تصویری، معمای تصویری را می توانید ببینید و لذت ببرید. همچنین می توانید در شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام و فیس بوک اهل فان ما را دنبال کنید.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار − 2 =

دکمه بازگشت به بالا