زیبایی و سلامتآرایش و زیبایی

این روغن گیاهی دهها برابر روغن آرگان برای پوست و مو مفید است+نحوه مصرف

روغن کاکتوس برای پوست: باید بدانید که روغن کاکتوس فواید بسیار زیادی برای موها دارد که باعث درخشان‌‌تر، نرم‌تر شدن و به صورت کلی سالم‌تر شدن موها می‌شود. این روغن یک ماده‌ بسیار قوی و مغذی است که می‌تواند به صورت کامل در روتین بهداشت و مراقبت از موها و پوست استفاده شود. بنابراین در صورتی که شما هم علاقه‌مند به شناخت روغن کاکتوس و کسب اطلاعات درباره‌ی فواید آن هستید این مطلب بخش زیبایی و سلامت از سری مطالب آرایش و زیبایی از مجله اینترنتی اهل فان را از دست ندهید. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

روغن کاکتوس چیست؟

روغن کاکتوس که از میوه گیاه کاکتوس به دست می آید منبعی غنی از آنتی اکسیدان ها ، اسید های چرب و ویتامین ها است . به همین دلیل از این روغن برای درمان برخی از بیماری ها مانند جوان سازی پوست ، درمان آکنه ، درمان ترک پا ، درمان ترکهای پوستی ، درمان جای جوش ، ضد چروک ، قطع کامل ریزش مو استفاده می شود .

روغن کاکتوس در واقع یکی از مواد مرطوب‌کننده‌ی طبیعی است. احتمالا نام روغن آرگان و فواید آن برای موها را شنیده باشید. این روغن حتی میزان ویتامین‌ها و آنتی اکسیدان‌های بیشتری هم در مقایسه با روغن آرگان دارد و همین مساله آن را به یکی از بهترین مواد در محصولات بهداشتی و زیبایی تبدیل کرده است.

روغن کاکتوس برای پوست-2

در قسمت هایی از مغرب گیاه کاکتوس به صورت خودرو و مانند علف هرز می روید . این گیاه که با آب باران آبیاری می شود پس از چنج سال به بار می نشیند . روغن کاکتوس یکی از گران ترین روغن های جهان است زیرا ، میوه کاکتوس روغن بسیار کمی دارد و برای تهیه یک لیتر روغن خالص به یک تن میوه تازه و سالم نیاز است .

ترکیبات موجود در روغن کاکتوس

این روغن منبعی غنی از منیزیم ، اسید های آمینه ، ویتامین های C ، K ، E و B ، بتاکروتن ، آهن ، کلسیم ، پتاسیم ، اسید های چرب ضروری امگا ۳ ، ۶ و ۹ و مواد مغذی دیگر است .

روغن کاکتوس برای پوست-3

روغن کاکتوس برای پوست

تاکنون تحقیقات بسیار زیادی روی روغن کاکتوس انجام نشده است. اگرچه یافته‌های اولیه حاکی از آن هستند که محتویات روغن کاکتوس می‌تواند سلاکت پوست در انواع پوست‌های مختلف را بهبود دهند.

  • خواص آنتی اکسیدانی و آنتی باکتریالی؛ آنتی اکسیدان‌ها به محافظت از پوست در برابر آسیب‌های ناشی از تابش نور آفتاب، پیری و سایر عوامل استرس‌زا شهرت دارند. آنتی باکتریال‌ها هم به پاکسازی پوست و جلوگیری از ایجاد شناخته شده هستند. تحقیقات نشان داده‌اند روغن کاکتوس مقدار زیادی آنتی اکسیدان و آنتی باکتریال دارد. به همین دلیل توصیه می‌شود برای جلوگیری از آسیب دیدن پوست و جوش زدن در آینده از این روغن استفاده کنید.
  • یک روغن حامل موثر؛ در مطالعه‌ای دیگر دانشمندان روغن کاکتوس را با ویتامین A‌ ترکیب کرده و آن را روی پوست انسان و همچنین پوست موش آزمایش کردند. پس از انجام این آزمایش به این نتیجه رسیدند که چربی موجود در روغن کاکتوس تاثیر بسیار زیادی در انتقال ویتامین A به پوست دارد. ویتامین A فواید بسیار زیادی برای پوست دارد اما هنگامی که به تنهایی استفاده شود اغلب باعث حساسیت پوستی می‌شود. این تحقیق به این نتیجه رسید که روغن کاکتوس یک حامل امن و مناسب برای انتقال سایر مواد مغذی مانند ویتامین A است که نمی‌توانند به صورت مستقیم روی پوست استفاده استفاده شوند.
  • آبرسانی پوست؛ تحقیقاتی که روی ویژگی‌های شیمیایی روغن کاکتوس انجام شدند حاکی از آن بودند که این روغن حاوی مقدار زیادی لینولئیک اسید است. لینولئیک اسید باعث می‌شود پوست آب بیشتری را جذب کند و در نتیجه مرطوب‌تر باقی بماند. برای اثبات اثرات آبرسانی این روغن نیاز به انجام تحقیقات بیشتری است. اگرچه شواهد میدانی حاکی از آن هستند که این روغن با بهبود خاصیت جذب آب توسط پوست تاثیر بسیار زیادی در آبرسانی پوست دارد.
  • جوانسازی پوست؛ اولئیک اسید موجود در روغن کاکتوس با آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد مبارزه کرده و رد نقاط تیره‌ی روی پوست که به مرور زمان ممکن است تیره شوند را کمرنگ می‌کند.
  • کاهش سرعت روند پیری پوست؛ روغن کاکتوس مقدار بسیار زیادی بتالاین است. بتالاین‌ها حاوی آنتی اکسیدان‌های بسیار زیاد با خواص ضد پیری هستند.
  • کوچک کردن منافذ پوست؛ روغن کاکتوس دارای اسیدهای چربی است که رطوبت و سلامت لایه‌ی کلاژن پوست را نگه می‌دارد و همین مساله باعث می‌شود منافذ پوست کوچک‌تر شوند.

روغن کاکتوس برای پوست-1

روغن کاکتوس برای مو

روغن کاکتوس سرشار از ویتامین E و اسیدهای چرب است که موها را سالم‌تر و درخشان‌تر می‌سازند. برخی از ویتامین‌های موجود در این روغن عبارتند از:

  • افزایش رشد موها؛ اسیدهای چرب امگا عوامل کلیدی بای تحریک رشد سلول‌ها هستند بنابراین می‌توانند به جلوگیری از ریزش مو کمک کنند.
  • تغذیه‌ی موهای خشک؛ این روغن برای موهای خشک و آسیب دیده بسیار عالی است. روغن کاکتوس به نرم کردن انتهای جدا شده‌ی موها و فولیکول‌های شکسته کمک می‌کند. علاوه بر این سرشار از ویتامین B5 بوده که به فولیکول‌های مو کمک می‌کند رطوبت و مواد مغذی بیشتری را به دست بیاورند.
  • بهبود پوست سر دارای خارش و حساس؛ از سوی دیگر ویتامین E از پوست سر محافظت کرده و به منظور جلوگیری از ایجاد پوست سر خشک و دارای خارش، پوست سر را مرطوب نگه می‌دارد.

داخل میوه‌ی خوشمزه‌ی کاکتوس دانه‌هایی وجود دارند که سرشار از اسیدهای چرب، فنول و مواد مغذی‌ای مانند ویتامین E، فیتواسترول و آنتی‌ اکسیدان‌ها هستند. شرکت‌های بسیاری در حال حاضر روغن کاکتوس را استخراج کرده و آن را به عنوان محصولات مراقبت از پوست مناسب برای همه‌ی پوست‌ها، از جمله پوست‌های جوش‌دار و پوست‌های خشک می‌فروشند.

روغن کاکتوس اسانس نیست بلکه روغن حاملی است که برای رقیق کردن بسیاری از روغن‌های ضروری قوی‌تر به کار رفته یا حتی برای به سادگی به تنهایی برای بهبود سلامت پوست استفاده می‌شود.

روغن کاکتوس برای پوست-4

نحوه استفاده از روغن کاکتوس

برندهای مشهور بسیاری روغن کاکتوس را می‌فروشند. این روغن را می‌توان در فروشگاه‌های مواد بهداشتی و غذایی و همچنین فروشگاه‌های آنلاین پیدا کرد. برای پیدا کردن این محصول باید به دنبال محصولاتی با برچسب روغن کاکتوس ۱۰۰‌درصد خالص باشید. محصولاتی که دارای برچسب‌های تصفیه نشده، پرس سرد، بکر و ارگانیک باشند کیفیت بالاتری نسبت به سایر محصولات دارند.

برای استفاده از روغن کاکتوس رقیق نشده، یک یا دو قطره از این روغن را روی دست خود ریخته و به آرامی روغن را روی پوست خود بمالید. برای استفاده از این روغن به عنوان یک روغن حامل، چند قطره از روغن کاکتوس را با اسانس مورد نظر ترکیب کنید. میزان اسانسی که اضافه می‌کنید قدرت روغن ترکیبی را مشخص می‌کند. به عنوان مثال:

  • یک قطره اسانس را به یک قاشق غذاخوری روغن کاکتوس اضافه کنید تا یک محلول ترکیبی روغن یک درصدی ایجاد کنید.
  • دو قطره اسانس را به یک قاشق غذا خوری ایجاد کنید تا یک محلول ترکیبی روغن دو درصدی ایجاد کنید.
  • پنج قطره اسانس را به یک قاشق غذا خوری ایجاد کنید تا یک محلول ترکیبی روغن پنج درصدی ایجاد کنید.
  • برای استفاده از روغن کاکتوس به عنوان روغن حامل یک تا دو قطره از ترکیب را روی دست‌هایتان اسپری کرده و به آرامی روی پوستتان بمالید.

نحوه نگهداری از روغن کاکتوس

هنگامی که نمی‌خواهید از روغن کاکتوس استفاده کنید بهترین کار این است که روغن کاکتوس را در یخچال نگهداری کنید. برای رسیدن به بهترین نتایج سعی کنید روغن کاکتوس را در عرض یک تا دو سال پس از تاریخ خرید مصرف کنید و البته به تاریخ انقضای درج شده روی محصول هم دقت کافی داشته باشید.

موارد منع مصرف روغن کاکتوس

روغن کاکتوس به صورت کلی برای همه‌ی افراد با هر نوع پوست و هر سنی مناسب و ایمن است. در صورتی که آلرژی خاصی به کاکتوس یا سایر میوه‌ها دارید باید از استفاده از این میوه اجتناب کنید. اگر پوست حساسی دارید در ابتدا یک تست پوستی انجام دهید به این صورت که مقدار کوچکی از روغن کاکتوس را روی مچ دست خود زده و ۲۴ ساعت صبر کنید. در صورتی که در این بازه‌ی زمانی واکنش بدی مشاهده کردید از این روغن استفاده نکنید.

روغن‌های کاکتوس به دلیل این که برای تهیه به مقدار زیادی دانه‌ی کاکتوس نیاز دارند قیمت بسیار بالایی دارند. بنابراین این نکته را پیش از اضافه کردن این روغن به روتین مراقبت پوستی خود در نظر بگیرید.

روغن کاکتوس برای پوست-5

جایگزین‌های روغن کاکتوس

در صورتی که به این نتیجه رسیدید که روغن کاکتوس برای شما مناسب نیست و به دنبال روغن طبیعی دیگری با خواص مشابه بودید می‌توانید از روغن‌هایی که در ادامه معرفی شده‌اند استفاده کنید.

  • روغن نارگیل؛ خاصیت آنتی باکتریال و فوق آبرسانی دارد.
  • روغن آرگان؛  برای آبرسانی روزمره حتی برای پوست‌های مستعد جوش بسیار عالی است.
  • روغن رزهیپ؛ خاصیت آبرسانی داشته و از آسیب‌های پوستی جلوگیری می‌کند.
  • روغن مارولا؛ خاصیت آنتی باکتریال داشته و در عین آبرسانی پوست از آسیب‌های پوستی جلوگیری می‌کند.
  • روغن جوجوبا؛ به دفع آکنه، رطوبت‌رسانی و محافظت از پوست در برابر آسیب تابش آفتاب کمک می‌کند.

به هر روی روغن کاکتوس حاوی ترکیبات سالم بسیار زیادی است که دارای خواص آنتی باکتریال، رطوبت‌رسان و آنتی اکسیدان هستند. تحقیقات حاکی از این هستند که محتویات روغن کاکتوس می‌توانند التهابات پوستی را کاهش داده و همچنین از آکنه و آسیب‌های پوستی جلوگیری کنند. هیچ خطری در رابطه با استفاده از این ورغن به تنهایی یا به عنوان حامل برای سایر روغن‌های ضروری استفاده شود. البته در صورتی که متوجه شدید این روغن برای شما مناسب نیست گزینه‌های جایگزین دیگری هم وجود دارند که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 + 17 =

دکمه بازگشت به بالا