عجایب

چرا مردم از وگان‌ها متنفرند؟ دانشمندان پاسخ می‌دهند

دانشمندان به تازگی دلیل اصلی تنفر بعضی افراد از وگان‌ها را مشخص کرده‌اند. پژوهشگران دانشگاه واسا در کشور فنلاند در این مطالعه سعی داشتند که بفهمند چرا رژیم غذایی گیاهی هنوز در بسیاری از جوامع با دید منفی روبه‌رو است. برای این بررسی، آن‌ها از ۳,۶۰۰ نفر خواستند تا بگویند به نظرشان چه کسانی طرفدار محصولات جایگزین گوشت هستند. نتایج به دست آمده نشان‌دهنده دیدگاه‌های متناقض نسبت به وگان‌ها بود.

از یک طرف، مردم وگان‌ها را افرادی دلسوز طبیعت و نگران سلامت خود می‌دانستند که سزاوار احترام هستند. اما در مقابل، همین افراد احساساتی مانند ترس، حسادت، بی‌احترامی و حتی خشم را نسبت به وگان‌ها تجربه می‌کردند.

به گفته دکتر روسا-ماریا مالیلا، یکی از پژوهشگران این تحقیق، مصرف گوشت یا جایگزین‌های آن، به موضوعی حساس در جامعه تبدیل شده است. کسانی که غذاهای گیاهی مصرف می‌کنند، معمولاً متفاوت از دیگران دیده می‌شوند؛ اما نه به شکل مثبت.

با وجود رشد جمعیت وگان‌ها، همچنان نگاه منفی به سبک زندگی آن‌ها وجود دارد و پژوهشگران قصد داشتند دلیل این موضوع را بررسی کنند. در این پژوهش، به شرکت‌کنندگان سه فهرست خرید خیالی داده شد و از آن‌ها خواستند که نظر خود را درباره مصرف‌کننده هر فهرست بگویند. هر سه فهرست حاوی پنج ماده غذایی ثابت مانند نان، پاستا، آب‌میوه، هویج و موز بودند، اما تفاوت آن‌ها در نوع محصولات پروتئینی بود.

برای نمونه، یکی از فهرست‌ها شامل گوشت چرخ‌کرده و سوسیس بود، فهرست دیگر ترکیبی از مرغ و سوسیس گیاهی داشت و سومی فقط شامل غذاهای گیاهی مثل کوفته سبزیجات بود. بررسی‌ها نشان داد افرادی که فهرست خریدشان حاوی غذاهای گیاهی بود، از نظر شرکت‌کنندگان افرادی مسئولیت‌پذیر، باوجدان و دوستدار محیط‌زیست به نظر می‌رسیدند. اما از سوی دیگر، همین شرکت‌کنندگان نسبت به این افراد احساساتی چون ترس، حسادت، خشم و بی‌مهری نشان می‌دادند. برخی افراد حتی تمایل داشتند با گیاه‌خواران با خشونت رفتار کنند یا آن‌ها را از جمع‌های اجتماعی کنار بگذارند.

به باور محققان، این واکنش‌ها نشان‌دهنده فضای فکری غالب در جامعه امروز است. این احساسات دوگانه در شرایطی بروز کرده که نیاز به کاهش مصرف گوشت به خاطر نگرانی‌های زیست‌محیطی دیگر موضوعی تازه یا عجیب نیست. همچنین، کنار گذاشتن عادت‌های غذایی همواره کار ساده‌ای نیست.

به گفته پژوهشگران، این ناتوانی در تغییر سبک زندگی می‌تواند باعث سرخوردگی شود و این احساسات منفی ممکن است روی کسانی که مسیر تازه‌ای را انتخاب کرده‌اند، اثر بگذارد. همچنین، ترس از دست دادن مزایایی که با مصرف گوشت همراه است نیز می‌تواند دلیل دیگری برای چنین احساساتی باشد.

منبع فارسی: روزیاتو

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 5 =

دکمه بازگشت به بالا