با ترکیب شیر و این ادویه خوش طعم، حافظه خود را تقویت کنید+نحوه تهیه و مصرف!
خواص ترکیب شیر و زعفران: همه ما زعفران را به عنوان یک ادویه خوش رنگ گران قیمت می شناسیم. با طعم و عطری که به غذاها می دهد به خوبی آشنا هستیم. زعفران و شیر به تنهایی هرکدام فواید زیادی برای سلامتی دارد. اما شیر و زعفران را با هم ترکیب کنید، تبدیل به یک نوشیدنی مغذی می شود. نوشیدنی که برای سلامتی و شادابی شما بسیار مفید است.
در واقع ترکیب شیر و زعفران یک درمان خانگی برای تقویت سیستم ایمنی بدن است. از این رو، در این مطلب از سری بخش زیبایی و سلامت در مجموعه خواص گیاهان دارویی مجله خبری اهل فان به خواص ترکیب شیر و زعفران می پردازیم. با پی بردن به خواص این نوشیدنی شگفت انگیز، همیشه از آن استفاده خواهید کرد.
این هم جالبه: مصرف آسپرین برای این افراد خیلی خطرناکه!
شیر زعفران
شیر زعفران همانطور که از نام آن پیداست، یک نوشیدنی گرم (که میتواند بهصورت سرد هم سرو شود) و غلیظ بر پایه شیر است که با طعم و رنگ زعفران، غنی میشود. شیر زعفران را هم میتوان با شکر یا عسل شیرین کرد و هم میتوان بدون شیرین کردن آن نوشید. همچنین میتوان داخل آن کمی پودر مغز بادامزمینی، هل، پسته، بادام هندی یا خرما ریخت و بهشکل معجون شیر زعفران سرو کرد. با افزودن هر یک از این موارد به شیر زعفران، میتوانید طعم نوشیدنی خود را دلچسبتر کنید.
مواد لازم برای تهیه شیر زعفران
طرز تهیه شیر زعفران بسیار ساده است و تنها به دو ماده اولیه اصلی و دو یا سه ماده اضافی (اختیاری) نیاز دارد که به شرح زیر است (برای دو نفر):
- 2 فنجان شیر
- 4/1 قاشق چایخوری پودر زعفران (بهعلاوه 2 تا 3 رشته اضافی زعفران برای تزئین)
- 2 قاشق غذاخوری عسل یا شکر (اختیاری)
- 1 قاشق غذاخوری پودر مغز بادامزمینی، بادام هندی یا پسته (اختیاری)
- 3/1 قاشق چایخوری پودر هل سبز (اختیاری)
سه مورد آخر از مواد بالا اختیاری هستند و بسته به ذائقه خود میتوانید به نوشیدنی خود اضافه کنید.
طرز تهیه شیر زعفران
برای تهیه شیر زعفران، ابتدا شیر را روی حرارت متوسط گذاشته تا کمی گرم شود. سپس پودر زعفران، عسل یا شربت و هل (بهدلخواه) را به آن اضافه کنید و تا زمانی که شیر به جوش بیاید (حدود پنج دقیقه)، مخلوط را روی حرارت بههم بزنید.
اگر خواستید برای شیرین کردن شیر زعفران از شکر استفاده کنید، بهتر است آن را در مرحله آخر و زمانی که از روی حرارت برداشتید، به نوشیدنی اضافه کنید. چراکه اگر شکر از ابتدا با شیر و زعفران بجوشد، ممکن است کمی از رنگ و عطر زعفران را کاهش دهد.
توجه داشته باشید که برای تهیه شیر زعفران معجونی به همراه مغزهای مختلف ذکرشده مثل بادام، باید نوشیدنی را بهجای 5 دقیقه، به مدت 40 تا 45 دقیقه روی حرارت کم بههم بزنید و سپس سرو کنید. این دستور تهیه شیر زعفران، هندی بوده و به شیر زعفران هندی (Indian Kesar Milk) معروف است.
خواص ترکیب شیر و زعفران
زعفران سرشار از آنتیاکسیدانهای بسیار مفید برای سلامتی بدن است. از سلامت پوست گرفته تا کنترل فشارخون، افزایش قوای جنسی، کاهش علائم افسردگی، کمک به کاهش وزن، کاهش علائم ابتلا به بیماریهای قلبی و تقویت حافظه در افراد مبتلا به آلزایمر، همگی از خواص شگفتانگیز زعفران هستند. در کنار آن هم حتما از خواص زیاد شیر و ویتامینها و مواد مغذی موجود در آن که برای بدن مفیدند، مطلع هستید. بنابراین نوشیدن ترکیب شیر زعفران میتواند ترکیبی از خواص مفید هر دوی این مواد را برای شما به ارمغان بیاورد. برخی از مهمترین خواص ترکیب شیر و زعفران عبارت است از:
جلوگیری از سرماخوردگی
با این که سرماخوردگی بیشتر در فصل سرما افزایش می یابد. اما به صورت کلی اگر سیستم ایمنی قوی نداشته باشیم، در هر فصلی این بیماری به سراغ ما می آید. از این رو باید در تمام فصل های سال اقدامات احتیاطی برای جلوگیری از سرماخوردگی را انجام دهیم. یکی از این اقدامات مهم تقویت منظم سیستم ایمنی بدن با خوراکی ها است.
ترکیب شیر و زعفران یکی از نوشیدنی های فوق العاده برای جلوگیری از سرماخوردگی است. زیرا این ترکیب شگفت انگیز سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و احتمال ابتلا به سرماخوردگی را کاهش می دهد. به علاوه ترکیب شیر و زعفران برای کاهش تب و سایر علایم سرماخوردگی بسیار مفید است.
تقویت حافظه
یک لیوان شیر و زعفران برای تقویت حافظه عالی است. علاوه بر این، زعفران برای درمان اختلالات روانی مرتبط با افزایش سن و تقویت حافظه بسیار مفید است. این ادویه خوش رنگ، می تواند از استرس اکسیداتیو در هیپوکامپ جلوگیری کند. توانایی یادگیری شما را افزایش می دهد و حافظه طولانی مدت شما را بهبود می بخشد.
کاهش دردهای قاعدگی
اکثر زنان پیش از قاعدگی یا در دوران قاعدگی درد های شدیدی را تجربه می کنند. دردهای قاعدگی شامل درد در ناحیه شکم، کمر، پاها و به طور کلی تمام بدن می شود. این درد گاهی به قدری شدید است که ادامه فعالیت های روزانه را دشوار می کند. شما را مجبور می کند استراحت کنید و با دارو، درد آن را تحمل کنید. اما بهترین درمان برای دردهای قاعدگی درمان های خانگی است. بهتر است قبل از شروع قاعدگی و یا در جریان آن از درمان های خانگی استفاده کنید. ترکیب شیر و زعفران یکی از بهترین درمان های خانگی برای کاهش دردهای قاعدگی است. زیرا شیر و زعفران به دلیل خواص ضد التهابی و آرام بخش خود یکی از منابع خوبی برای تسکین دردهای قاعدگی است.
درمان بی خوابی
بی خوابی می تواند زندگی فرد را تحت الشعاع قرار دهد. خواب بخش مهمی از زندگی ماست. اگر ۷ تا ۸ ساعت توصیه شده، هر شب نخوابید. می تواند خطر چاقی، مشکلات حافظه، تغییرات خلقی را افزایش دهد و حتی ممکن است سیستم ایمنی شما را ضعیف کند.
زعفران حاوی آنتی اکسیدان هایی مانند کروسین، پیکروکروسین و سافرانال است که می تواند از بسیاری از مشکلات سلامتی جلوگیری کند. این ادویه زمانی که به شیر اضافه شود، به درمان بی خوابی نیز کمک می کند. زعفران دارای سطوح بالای منگنز است که اثر آرامبخشی ملایمی دارد. در نتیجه خوابیدن را آسانتر می کند.
کاهش دردهای مفصلی و عضلانی
درد مفاصل یک نگرانی رایج در میان سالمندان است. این دردها تحرک و عملکرد افراد را کاهش می دهد و شما را به دیگران وابسته می سازد. خواص ضد التهابی شیر و زعفران، التهاب مفاصل را کاهش می دهد و توانایی شما را برای حرکت بهبود می بخشد. شیر و زعفران در درمان دردهای عضلانی نیز موثر است. اگر آسیبهای عضلانی داشتهاید یا در اثر ورزش درد دارید. یک لیوان شیر و زعفران گرم به شما کمک میکند، صبحها احساس بهتری داشته باشید.
آیا مصرف بیش از حد شیر زعفران به سلامتی آسیب میرساند؟
مصرف هر ماده غذایی به میزان بیش از حد و افراطی میتواند خواص معکوسی داشته و به سلامت فرد آسیب بزند. مصرف شیر زعفران هم باید بهاندازه کنترلشده باشد تا شاهد خواص درمانی آن باشید.
اما بهطورکلی مصرف روزانه یک فنجان شیر زعفران در فصول سرما که احتمال ابتلا به سرماخوردگی و تب هم بیشتر است، ایرادی ندارد؛ فقط باید توجه داشته باشید که مقدار زعفرانی که در شیر حل میکنید، خیلی کم باشد تا دچار عارضه جانبی نشوید. استفاده از زعفران به هر شکل و در هر خوراکی حداکثر تا روزی یکدهم گرم برای یک فرد بالغ مجاز است و مصرف بیش از ۳ گرم زعفران خطرات بسیار و حتی مرگ را در پی دارد.
در فصل تابستان هم خوردن روزانه شیر زعفران بهدلیل طبع گرمابخش آن توصیه نمیشود.