زیبایی و سلامتدرمان خانگی

چرا باید خیار را در رژیم غذایی خود قرار دهید!؟

خواص خیار: خیار از جمله صیفی‌جاتی است که به لطف محصولات گلخانه‌ای در همه فصول مورد استفاده قرار می‌گیرد، ولی آیا از خواص آن اطلاعی دارید؟ خیار در خانواده هندوانه و خربزه قرار دارد و از نظر ابعاد و نوع مصرف تنوع زیادی از آن دیده می‌شود. برخی از ارقام خیار به صورت میوه و به تنهایی مصرف می‌شوند ولی بعضی مناسب سالاد یا تهیه خیارشور هستند. در ادامه با مطلب خواص خیار در بخش زیبایی و سلامت مجله خبری اهل فان از مجموعه درمان خانگی همراه شوید.

این مطلب هم جالبه: این 30 خوراکی خوشمزه برای کنترل قند خون معجزه می کنند!

خواص خیار

مطالعات بسیاری در مورد این میوه یا بهتر است بگوییم صیفی، انجام شده و خواص خیار هم به اثبات رسیده است. برخی از گونه‌های خیار پوست‌های نازک‌تری دارند، برخی در گلخانه رشد بهتری می‌کنند و در نتیجه می‌توان در خارج از فصل گرم هم این میوه را مورد مصرف قرار داد. پس با اطلاع از خواص خیار می‌توانید به مصرف آن ترغیب شوید. حتی اگر در خانه شرایط مناسب باغبانی را دارید، می‌توانید ارقام گلخانه‌ای را خودتان هم پرورش دهید. به هر صورت خواص خیار عبارتند از:

خواص خیار-2

 خوشبو شدن نفس

خیار باعث خوشبو شدن بوی دهان و تنفس می‌شود و این خاصیت به دلیل فیبر بالای گیاهی اتفاق می‌افتد که ترشح غدد بزاقی را برای از بین بردن باکتری‌های دهانی تحریک می‌کند. علاوه بر آن خیار حاوی مواد ضد باکتری است و میکروب‌هایی که موجب بوی بد دهان می‌شوند را می‌کشد. برای تازه کردن بوی دهان و تنفس جویدن آدامس یا نعناع را فراموش کنید. به جای آن کافی است یک برش خیار را روی زبان خود قرار دهید و آن را برای مدت ۹۰ ثانیه به همان شکل نگه دارید. سپس خیار را بجوید تا دهانی خوش‌طعم و خنک داشته باشید.

با سرطان مبارزه می‌کند

کوکوربیتاسین یک ترکیب فیتوشیمیایی موجود در خیار و گیاهان دیگری است که به عنوان مکانیسمی برای دفاع عمل می‌کنند. این ماده در انسان برای پاسخ ایمنی، التهاب، تفکیک سلولی و مرگ سلول‌ها نقش مهمی دارد. کوکوربیتاسین با مسدود کردن پروتئین خاصی که در سلول‌های سرطانی فعالیت می‌کند، رشد سلول‌ها را متوقف و آنها را به مرگ محکوم می‌کند. در این راستا سرطان‌هایی از جمله سرطان سینه، سر و گردن، سرطان خون، سرطان غدد لنفاوی، تومور سلول‌های ملانین، لوزالمعده، پروستات و انواع دیگر این بیماری مورد مطالعه قرار گرفته‌اند.

علاوه بر آن آلکالوئیدهای آنتی اکسیدانی، فلاونوئیدها و ساپونین‌های موجود در خیار نیز برای از بین بردن سلول‌های سرطانی سینه و ریه شناخته شده‌اند. از آنجایی که رنگ‌دانه‌های بیشتری در پوست خیار وجود دارد، پس پوست آن آنتی اکسیدان بیشتری نسبت به قسمت گوشتی‌اش دارد. زمانی که خیار را با پوست مصرف می‌کنید، مقدار بیشتری مواد ضد سرطانی را وارد بدن خود کرده‌اید.

خواص خیار-1

 آب‌رسانی بدن

حتما می‌دانید که ۹۵ درصد خیار از آب تشکیل شده است و این یکی از مهم‌ترین خواص خیار به شمار می‌رود. معمولا اغلب افراد مقدار کافی و مورد نیاز مایعات برای بدن را مصرف نمی‌کنند و حتی ممکن است نوشیدن آب به تنهایی برایشان خسته‌کننده باشد. خوردن خیار یک روش متفاوت برای دریافت آب و الکترولیت‌های لازم خصوصا در ماه‌های تابستانی محسوب می‌شود.

کنترل قند خون

خبر خوبی برای افراد مبتلا به دیابت وجود دارد: خواص خیار در این مورد به گونه‌ای است که می‌تواند سطح قند خون را تا ۶۷ درصد و کلسترول بد خون یا LDL را تا ۸۷ درصد کاهش دهد. مکانسیمی که منجر به این تعادل می‌شود، تحریک ترشح انسولین توسط پانکراس و همچنین آنتی اکسیدان‌های موجود در خیار است که با قند خون مقابله می‌کند. قند طبیعی خیار بسیار کم و به مقدار ۱.۷ گرم در هر ۱۰۰ گرم از آن است و به همین دلیل یک میان وعده مناسب برای افراد دیابتی به شمار می‌رود.

محافظت از مغز محافظت

فیستین یک ترکیب آنتی اکسیدانی فلاونول است که در خیار، توت فرنگی، سیب، انگور، خرمالو، انبه و بسیاری از میوه و سبزیجات دیگر یافت شده است. بر اساس مطالعات انجام شده این ماده حافظه و یادگیری را تقویت می‌کند و در موش‌ها موجب جلوگیری از رشد بیماری آلزایمر حتی زمانی که تجمع پلاک مغز رخ داده باشد، نیز می‌شود.

بسیاری از تحقیقات تاثیر فیستین در برابر بیماری‌های گوناگون را نشان داده‌اند. این ماده دارای خواص نوروتروفیک، ضد سرطانی، ضد التهابی و دیگر تاثیرات مفید برای بدن است.

حاوی ویتامین و مواد معدنی بسیار است

با وجود آنکه بیشترین درصد خیار آب است، ولی قسمت جامد آن نیز یک نیروگاه تغذیه‌ای مفید به شمار می‌رود. زمانی که یک پیمانه خیار مصرف کنید، میزان دز مصرفی از مواد مورد نیاز بدن در خیار به این‌گونه خواهد بود:

  • ۲% مس
  • ۱۱% ویتامین کا
  • ۲% ویتامین آ
  • ۲% تیامین (ویتامین ب ۱)
  • ۴% منگنز
  • ۲% ریبوفلاوین (ویتامین ب ۲)
  • ۲% ب ۶
  • ۴% پتاسیم
  • ۲% فولات (ویتامین ب ۹)
  • ۲% پنتوتنیک اسید (ویتامین ب ۵)
  • ۴% منیزیم
  • ۲% کلسیم
  • ۲% آهن
  • ۴% ویتامین ث
  • ۲% فسفر
  • ۲% زینک

خواص خیار-3

موجب کاهش وزن می‌شود

از آنجایی که خیار از مقدار زیادی آب تشکیل شده است، میزان کالری و چربی موجود بسیار کمی به مقدار ۱۶ کالری و ۰.۲ گرم چربی در هر پیمانه از خیار برش خورده خام دارد. همچنین فیبر، مواد مغذی و تاثیر خیار بر قند خون، آن را به یک خوراکی ایدئال برای افرادی که به دنبال لاغری و کاهش وزن هستند، تبدیل می‌کند.

آنچه در مورد خواص خیار گفته شد تنها تعدادی از مزیت‌های آن است. باید بدانید که خیار یک سم‌زدای قوی محسوب می‌شود و برای درمان آفتاب‌سوختگی و تسکین پوست نیز موثر خواهد بود. در برخی از افراد ممکن است مصرف خیار منجر به ایجاد گاز روده شود. پس اگر دستگاه گوارش حساسی دارید، به این نکته توجه داشته باشید.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 − پنج =

دکمه بازگشت به بالا