عجایب

۴ طرح ناسا برای ساخت سکونتگاه‌های مریخی؛ از کندوهای سه‌بعدی تا خانه‌های قارچی

ناسا در حال بررسی چندین طرح مختلف برای ساخت محل اسکان ساکنان آینده‌ خود در مریخ است، از زیستگاه‌های چاپ سه‌بعدی گرفته تا ساخت سازه‌هایی که از قارچ رشد می‌کنند. برای مقابله با تشعشعات خطرناک سطح مریخ، ناسا و شرکایش مجبورند روش‌های ابتکاری و نوآورانه‌ای جهت انتخاب مکان‌های مناسب برای زندگی ساکنان آینده کره سرخ پیدا کنند.

سکونتگاه های ناسا در مریخ

کندوی زنبور

گنبدهای چاپ سه‌بعدی که توسط استودیو معماری AI Space Factory طراحی شده‌اند، شباهت زیادی به کندوی زنبور دارند. آن‌ها بخشی از پروژه مارشا هستند، طرح‌هایی برای ساخت سکونتگاه‌های عمودی مریخی که قرار است در محل (در سطح مریخ) با استفاده از مواد موجود در سیاره سرخ با چاپگر ساخته شوند.

هر کندو چهار فضانورد در خود دارد و طراحان پیش‌بینی کرده‌اند که این ساختارها قادر خواهند بود تا یک خانواده هسته‌ای (متشکل از پدر و مادر و فرزندان‌ آن‌ها) را نیز در خود جای دهند. این طراحی در فاز دوم چالش زیستگاه‌های چاپ سه‌بعدی ناسا در سال ۲۰۱۸، جایزه اول به ارزش ۵۰۰,۰۰۰ دلار را کسب کرد.

آیا انسان ها می توانند در مریخ باردار و بچه دار شوند؟

سکونتگاه های ناسا در مریخ

خانه‌های رگولیت یا سنگ‌پوشه

استفاده از موادی که در خود مریخ وجود دارند، به‌طور قابل‌توجهی می‌تواند هزینه‌های مربوط به حمل‌ونقل را کاهش دهد. پروژه الیمپوس، متعلق به شرکت چاپ سه‌بعدی Icon، امیدوار است که ساختمان‌هایی را بر روی ماه و در نهایت مریخ بسازد.

این خانه‌ها را از ریگولیت – لایه‌ای از خاک و سنگ‌های خردشده که در سطح ماه و مریخ یافت می‌شود، می‌سازند. این شرکت در سال ۲۰۲۰ قرارداد ۶۰ میلیون دلاری ناسا برای ساخت خانه‌های فضایی عظیم از خاک و سنگ‌های خردشده ماه را به دست آورد؛ و اگر موفق شود، ممکن است برنامه‌های خود را به مریخ منتقل نماید.

طراحی چاپ سه بعدی خانه

اگر انسان ها در فضا به دنیا می آمدند چه شکلی می شدند؟

خانه‌های قارچی

ناسا همچنین در حال بررسی استفاده از روشی به نام معماری قارچی (Myco-architecture) است؛ یعنی بهره‌گیری از قارچ‌ها به‌عنوان مصالح ساختمانی. با این فناوری، ناسا از نظر فنی می‌تواند زیستگاه‌هایی را روی مریخ یا حتی ماه «رشد» داده و به‌جای ساختن، آن‌ها را پرورش دهد.

در این روش، ناسا از توده‌های قارچی برای ساخت سازه‌های گنبدی‌شکلی استفاده می‌کند که با لایه‌ای از یخ پوشانده می‌شوند. این لایه‌ یخی علاوه بر محافظت در برابر تشعشعات، با تأمین رطوبت به تغذیه قارچ‌های زنده درون سازه نیز کمک می‌کند.

خانه یخی

خانه های یخی ناسا

ناسا تنها سازمانی نیست که به استفاده از یخ آبی جهت ساخت سکونتگاه در مریخ فکر می‌کند. دو شرکت معماری SEArch+ (معماری اکتشافات فضایی) و Clouds AO نیز طرحی به نام خانه یخی مریخ ارائه داده‌اند؛ طرحی که در رقابت طراحی زیستگاه‌های چاپ سه‌بعدی ناسا شرکت کرده است.

این خانه‌ها باید در نیم‌کره شمالی مریخ ساخته شوند، چون این ناحیه دارای سطح بیشتری از یخ است و شرایط مناسب‌تری برای اجرای این طرح فراهم می‌کند. بنا به گفته شرکت‌های سازنده، تنها با یک لایه یخی به ضخامت ۵ سانتی‌متر، این سکونتگاه‌ها و ساکنانشان می‌توانند در مقابل پرتوهای زیان‌بار در امان باشند؛ آن هم بدون نیاز به زندگی زیر زمین.

سکونت گاه های ناسا در مریخ

دعوت ناسا از داوطلبان برای زندگی در یک زیستگاه مشابه با مریخ به مدت یک سال + ویدیو

منبع فارسی: روزیاتو

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده + 4 =

دکمه بازگشت به بالا