عجایب

یک روند جدید در پزشکی؛ تزریق طلا به چشم انسان

با وجود تمامی پیشرفت‌های شگفت‌انگیزی که در بخش پزشکی و سلامت شاهد بوده‌ایم، هنوز مشکلات زیادی وجود دارند که هیچ راه درمانی برای آنها نداریم. مخصوصا اگر این مشکلات به بخش‌های حساس بدن مثل چشم مربوط باشند.

 

به گزارش گجت نیوز، اینجاست که دانشمندان سعی می‌کنند با روش‌های نوآورانه راهی برای درمان بیماران پیدا کنند. تزریق طلا به چشم انسان را نیز می‌توان در همین دسته قرار داد.

 

تزریق طلا به چشم می‌تواند زندگی میلیون‌ها انسان را دگرگون کند

 

بر کسی پوشیده نیست که با افزایش سن بینایی فرد کاهش پیدا می‌کند. یکی از دلایل تاری دید و کاهش بینایی به دژنراسیون ماکولا یا همان تباهی لکه زد مربوط می‌شود. مشکلی که میلیون‌ها نفر را در سرتاسر جهان درگیر خود کرده است. ماکولا قسمتی بسیار مهم در مرکز شبکیه چشم است که وظیفه دید مرکزی را بر عهده دارد. این قسمت سلول‌های گیرنده حساس به‌نور بسیار زیادی دارد و باید دید مناسب برای خواندن، نوشتن، تشخیص چهره و به‌طور کلی جزئیات را برای شما به ارمغان بیاورد.

 

مشکل اینجاست که با افزایش سن سلول‌های ماکولا یا آسیب می‌بینند یا می‌میرند. از آنجایی که بدن انسان توانایی ترمیم یا ساخت مجدد این سلول‌ها را ندارد، دید فرد کاهش پیدا می‌کند. بیمار به‌خوبی متوجه می‌شود که در زمینه جزئیات مشکل دارد. پیش از پیشنهاد تزریق طلا به چشم انسان راهکارهای مختلفی برای مشکل تباهی لکه زرد پیشنهاد شده بودند. هرچند مشکل اینجاست که راهکارهای پیشین صرفا می‌توانستند سرعت پیشرفت بیماری را کند کنند. آنها توانایی بازسازی سلول‌های از دست رفته یا بهبود کیفیت دید را نداشتند.

 

همین نیز سبب شده روش درمانی تزریق طلا به چشم انسان بسیار جلب توجه کند. به‌گفته  Jiarui Nie، مهندس زیست‌پزشکی از دانشگاه براون روش جدید می‌تواند بدون نیاز به جراحی پیچیده یا دستکاری ژنتیکی بینایی را به‌سطح قبلی بازگرداند. به‌باور وی این روش ظرفیت دگرگون کردن روش‌های درمانی بیماری‌های تخریبی شبکیه را دارا می‌باشد.

 

در این روش درمانی نانوذرات ریز طلا (هزاران بار نازک‌تر از موی انسان) با آنتی‌بادی ترکیب شده و درون محفظه زجاجیه تزریق می‌شوند. ترکیب ارائه شده باید سلول‌های خاصی را در چشم هدف قرار دهد. در گام بعدی یک لیزر مادون قرمز فعال می‌گردد تا با تحریک نانوذرات و سلول‌های مرتبط با آنها عملکرد گیرنده‌های نوری را شبیه‌سازی کند.

 

روش جدید در موش‌هایی که دچار مشکلات مربوط به شبکیه بودند به‌خوبی جواب داد و توانست بینایی را تا حدودی بازگرداند (سنجش کامل بینایی موش کار راحتی نیست). در گام بعدی دانشمندان باید روش مبتنی بر تزریق طلا را روی چشم انسان انجام دهند. اگر موفقیت‌آمیز باشد، دانشمندان می‌توانند یک لیزر کوچک را در یک عینک خاص بگذارند تا وظیفه فعال کردن سلول‌ها را بر عهده گیرد.

 

بررسی‌های دانشمندان نشان می‌دهد که پس از گذشت چند ماه از تزریق طلا به چشم موش هیچ نشانه‌ای از آسیب جانبی به چشم وجود ندارد. اگرچه روش مورد استفاده شباهت‌هایی با درمان‌های کنونی دارد، اما نسبت به دیگر روش‌ها تهاجمی محسوب نمی‌شود. مخصوصا اینکه نیازی به جراحی و کاشت ایمپلنت‌های بزرگ در چشم ندارد.

 

با وجود تمامی نکات مثبت، هنوز راه زیادی برای استفاده از این روش برای انسان باقی مانده است. دانشمندان باید مواردی را بهبود بخشیده و البته آزمایش‌های زیادی را روی داوطلبان انسانی انجام دهند. پس از آن شاید تزریق طلا به چشم انسان  به درمانی رایج بدل گردد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 − 11 =

دکمه بازگشت به بالا