کشف گونه جدیدی از دایناسور با قدمت ۲۲۰ میلیون سال و اسمی با تلفظ دشوار

دانشمندان گونه جدیدی از دایناسور با جثه یک سگ را یافته اند که ۲۲۰ میلیون سال پیش میزیسته است.
اعتقاد بر این است که این گونهی خاص دایناسور به نام مالریرپتور کوتی (Maleriraptor kuttyi) حدود ۲۲۰ میلیون سال پیش در دوره ی تریاسه میزیسته و یکی از اولین دایناسورهای قاتل تاریخ بوده، هر چند اکنون دیگر منقرض شده است.

این جانور کوچک اما درنده میتواند تا ارتفاع ۹۷ سانتیمتر و طول ۱۹۸ سانتیمتر رشد کند؛ تقریباً هم اندازه یک سگ نژاد بزرگ مانند گریت دین.
ساخت چرم از دایناسور تیرکس؛ انقلابی جدید در دنیای مد از دل تاریخ

این دایناسور یکی از اولین دایناسورهای شناخته شده به همراه بقیهی خانوادهی هرراسوریا بود.
دکتر مارتین ازکورا عضو موزهی علوم طبیعی آرژانتین مدعی است که هرراسوریاها قدیمیترین اثرات از دایناسورهای درنده را نشان دادهاند.
فسیل این دایناسور بیش از چهل سال پیش در تلنگانای هند یافت شد اما دانشمندان اکنون دقیقاً مشحص کردهاند که این استخوانها به چه گونهای تعلق دارد.
فسیل هرراسوریاها به طور عمده در آمریکای شمالی و جنوبی یافت شده است.
این در حالیست که در کشف جدیدی مشخص شد که این گونهی عجیب و غریب در مناطق بسیار بیشتری از آنچه قبلاً تصور می شد، میزیسته و آنهایی که در هند میزیستهاند بیشتر از دیگران زنده ماندهاند، چرا که ظاهراً آب و هوای دوره تریاسه این منطقه شباهت زیادی به آمریکای جنوبی داشته است.

این کشف تازه پس از پیدا شدن یک گونهی شاخدار غول پیکر در مصر روی داده است.
گونهی دایناسور شکارچی تامریرپتور مارکگرافی ( tameryraptor markgrafi) در ابتدا توسط ارنست استورمر که در سال ۱۹۵۲ درگذشت، کشف شد.
این اسکلت ۹۵ میلیون ساله در حفاری واحهی بهاریای مصر پیدا شد و سپس برای مجموعهی دیرینه شناسی و زمین شناسیآللمان به مونیخ انتقال یافت.
متاسفانه بمباران مونیخ در جنگ جهانی دوم سبب شد که این کشف و سایر یافتههای ارزشمند متعلق به مصر از بین بروند.
متاسفانه تنها بقایای به جا مانده از این موزه نوشتههایی از دکتر استرومر به همراه تعدادی عکس سیاه و سفید از استخوانها بود.
اما یادداشتهای دکتر استرومر پیدا شده و در تحقیق جدید دوباره بررسی شدهاند.
ماکسیمیلان کلرمن، نویسنده اصلی این تحقیق مدعی است: «چیزی که درتصاویر تاریخی دیدم همه ما را شگفتزده کرد. فسیل دایناسور مصری نشان داد که تفاوت عمدهای نسبت به کارچارودونتاسوروس یافته شده در مراکش دارد.»
منبع فارسی: روزیاتو