کدام کشورهای جهان بیشترین زنان شاغل را در سال ۲۰۲۵ دارند؟ + نقشه

زنان در کدام کشورها بیشتر کار میکنند، چرا این شاخص برای پیگیری مهم است، و این آمار چه چیزی درباره یک کشور به ما میگوید؟ ما با استفاده از دادههای مربوطه، که از تخمینهای سال ۲۰۲۵ سازمان بینالمللی کار گرفته شده، این سؤالات را پاسخ میدهیم. این دادهها سهم زنان در سن کار (۱۵-۶۴ سال) را که شاغل هستند یا به دنبال کار میگردند در هر کشور نشان میدهد، که همچنین به عنوان نرخ مشارکت نیروی کار شناخته میشود.

کشورهایی که زنان بیشترین مشارکت را در نیروی کار دارند
به عنوان یک روند کلی: مشارکت زنان در نیروی کار یا در کشورهای بسیار فقیر یا در کشورهای بسیار ثروتمند به اوج میرسد. برای مثال، بالاترین نرخها در کره شمالی و ماداگاسکار (۸۴-۸۷٪)، و ایسلند و هلند (۸۲-۸۴٪) دیده میشود. طبق طبقهبندی فعلی بانک جهانی، دو کشور اول جزو کشورهای با درآمد پایین، و دو کشور دوم جزو کشورهای با درآمد بالا هستند.


در همین حال، بسیاری از کشورهای با درآمد متوسط (هند، نپال) تنها یکسوم از زنان واجد شرایط در سن کار را دارند که فعالانه شاغل هستند یا به دنبال کار میگردند. این روند در کشورهای با درآمد متوسط که از نظر فرهنگی، انتظار میرود زنان وظایف خانوادگی را بالاتر از مشاغل حرفهای یا شخصی خارج از خانه قرار دهند، تقویت میشود (مصر، ۱۶٪).
توسعه اقتصادی و اشتغال زنان
در کشورهای با درآمد پایین، زنان اغلب در کشاورزی معیشتی (کشاورزی در سطح تأمین نیازهای اولیه خانوار) کار میکنند، جایی که نیروی کار برای بقا حیاتی است. سپس، در کشورهای با درآمد متوسط، نیروی کار از بقا به سمت صنعت حرکت میکند. در اینجا، هنجارهای اجتماعی ممکن است زنان را از کار کردن منصرف کند. اما در ادامه، در کشورهای با درآمد بالا، آموزش، خدمات مراقبت از کودکان، و اقتصاد مبتنی بر خدمات، فرصتهای بیشتری برای کار زنان فراهم میکند.
منبع فارسی: روزیاتو