چین در مدار زمین ابرکامپیوتر میسازد!

چین نخستین مجموعه از ماهوارههای خود را برای مجموعهای از محاسبات، به فضا پرتاب کرد. این سیستم پس از تکمیل کارش میتواند بهراحتی با قدرتمندترین ابرکامپیوترهای زمینی رقابت کند.
بهگزارش زومیت ، بهگفتهی روزنامههای دولتی چین، دوازده ماهواره با سیستمهای محاسبات هوشمند و ارتباطات بین ماهوارهای، روی راکت Long March 2D از مرکز فضایی جیوکوان به مدار زمین فرستاده شدند.
ماهوارههای مورد بحث بخشی از مجموعهی محاسباتی Three-Body Computing Constellation (صورتفلکی محاسباتی سهجسمی) هستند. هدف این مجموعه، پشتیبانی از پردازش دادهها در مداری با ظرفیت محاسباتی کل ۱۰۰۰ پتافلاپس ( یک کوینتیلیون عملیاتدرثانیه) است.
برای مقایسه، سیستم El Capitan آزمایشگاه ملی لورنس لیورمور کالیفرنیا بهعنوان قدرتمندترین ابرکامپیوتر جهان در سال گذشته، ۱٫۷۲ کوینتیلیون عملیاتدرثانیه انجام میدهد.
جاناتان مکداول، اخترشناس فضایی دانشگاه هاروارد، ایدهی محاسبات ابری در فضا را اکنون بسیار رایج و جذاب میداند و میگوید که مراکز قرارگرفته در مدار زمین میتوانند از انرژی خورشیدی استفاده و گرمای خود را به فضا منتقل کنند تا در نهایت مصرف انرژی و اثرات کربنی پایین بیایند.
مکداول پیشبینی کرد که چین و آمریکا و اروپا در آیندهای نزدیک بهصورت گسترده دیتاسنترهای مداری خود را مدار زمین توسعه خواهند داد و پرتاب اخیر چین آغاز این مسیر است.