زیبایی و سلامتآرایش و زیبایی

مهم و کاربردی: چرا باید از شامپوی بدون سولفات استفاده کرد!؟

شامپوی بدون سولفات: شاید ندانید که این نوع شامپوها (شامپوی بدون سولفات) به دلیل داشتن فرمولاسیون ملایم‌تر نسبت به شامپوهای حاوی سولفات برای مصرف کنندگان مناسب‌تر است. سولفات‌ها مواد شوینده‌ی قوی هستند که در بسیاری از شامپوها به عنوان عامل شوینده استفاده می‌شوند. این مواد شوینده باعث جذب روغن‌های طبیعی مو و پوست سر می‌شوند و ممکن است باعث خشکی و تحریک پوست سر شوند.

علاوه بر این، شامپوهای بدون سولفات معمولاً حاوی مواد نرم کننده‌ی طبیعی هستند که به پوست سر و موها نرمی و شادابی می‌بخشند و از دست رفتن رطوبت و روغن طبیعی موها جلوگیری می‌کنند. شامپوهای بدون سولفات به عنوان گزینه‌ای مناسب برای افرادی که پوست سر حساس و آسیب‌پذیر دارند، مطرح می‌شوند. علاوه بر این موارد، کسانی که موهایشان را کراتینه و یا احیا کرده‌اند برای حفظ نرمی و حالت ابریشمی موهایشان بهتر است از شامپوهای بدون سولفات استفاده کنند.

در این مطلب بخش زیبایی و سلامت از سری مطالب آرایش و زیبایی از مجله اینترنتی اهل فان به بررسی همیت استفاده از شامپوی بدون سولفات پرداخته ایم.

این مطلب هم جالبه: ترفندهای اتو کشیدن موی کوتاه و بلند که هیچ آرایشگری بهت نمیگه!

شامپوی بدون سولفات

این گونه شامپوها به واژه باب روز در حوزه مراقبت از مو تبدیل شده است که در سراسر جهان شنیده می‌شود، اما واقعا چیست و چه کار می‌کند؟ آیا شامپوی بدون سولفات واقعا برای مو مفید است؟

این مطلب هم جالبه: ساخت مام در خانه: با این مام ضد تعریق هرگز عرق نمی‌کنید!

شامپوی بدون سولفات-2

اغلب شاید این‌طور به نظر برسد که وقتی بحث جدیدترین مواد ترکیبی مطرح است، نام‌های تجاری حوزه زیبایی ما را با جریان مداوم کشف‌های تازه غرق می‌کنند، اما شامپوهای بدون سولفات واقعا موثرند. از آن‌جا که تغییری ضروری است که همه ما باید انجام دهیم تا موهای سالم‌تر و شاداب‌تری داشته باشیم، بسیاری از ما نام این شامپوها را شنیده‌ایم اما کمی سردرگم مانده‌ایم چون نمی‌دانیم واقعا چه هستند.

ما کلی تحقیق کرده‌ایم که چه چیزی باعث می‌شود یک شامپوی بدون سولفات عالی باشد، اما وقتش شده است که کمی عمیق‌تر بررسی کنیم تا ببینیم اصل قضیه چیست؟

ما برای دریافت اطلاعات کامل در مورد فرمول‌های ترکیبی ضروری، با کلر مارتین صحبت کرده‌ایم، کارشناس و آرایشکر برجسته ساکن لندن و مربی مراقبت از مو که مرتب در بریتانیا و ایرلند سفر می‌کند و بهترین شیوه‌های مراقبت از انواع مو را به همکاران آرایشگر آموزش می‌دهد. او به ما گفت: «در حالی که سولفات‌ می‌تواند پاک‌کننده‌ موثری باشد، می‌تواند قوی و خشک‌کننده نیز باشد، و به عوارض منفی احتمالی برای مو و پوست سر منجر شود. در نتیجه، بسیاری از نام‌های تجاری اکنون جایگزین‌های بدون سولفات عرضه می‌کنند تا پاسخگوی نیاز مصرف‌کنندگانی باشند که دنبال گزینه‌های ملایم‌تر و طبیعی‌تری برای مراقبت از مو می‌گردند.»

این هم جالبه: خوابیدن با موهای فر: اگه این کارها رو انجام بدهید حسابی دلبر می شوید!

سولفات چیست؟

مارتین توضیح می‌دهد: «سولفات‌ ترکیبی شیمیایی‌ است. سولفات معمولا در مواد معدنی، نمک، و موادی مانند سدیم سولفات یا منیزیم سولفات یافت می‌شود.» خارج از دنیا آرایش و زیبایی، سولفات را می‌توان در محصولات پاک‌کننده، اقلام بهداشتی شخصی و حتی افزودنی‌های غذایی نیز یافت.

شامپوی بدون سولفات-3

دلیل استفاده از سولفات توسط برندهای تجاری

سولفات ماده پاک‌کننده‌ای قوی است که در از بین بردن کثیفی، روغن و انباشتگی محصولات بسیار موثر است. با وجود این، مارتین در ادامه توضیح می‌دهد که در تولید انبوه محصولات نیز ماده‌ای ارزان‌قیمت است. او می‌افزاید: «سولفات همچنین عملکرد کف‌زایی رضایت‌بخشی دارد، که بسیاری از افراد آن را با تمیزی کامل و تازگی مرتبط می‌دانند.» اما در حالی که سولفات ممکن است اغلب این تصور را ایجاد کند که ماده‌ای مفید برای مو است، واقعیت این است که در عمل بیشتر آسیب‌ می‌رساند تا فایده.

اثرات سولفات بر روی مو

مارتین این موضوع را برای ما باز کرد، و پنج اثر منفی اصلی که استفاده از شامپوی حاوی سولفات می‌تواند روی مو داشته باشد شرح داد:

حذف روغن‌های طبیعی: سولفات پاک‌کننده‌ای قوی است که می‌تواند روغن‌های طبیعی پوست سر و مو را از بین ببرد و به خشکی و احتمالا تحریک و حساسیت منجر شود.

آسیب‌دیدگی مو: استفاده مکرر از سولفات ممکن است به‌مرور زمان ساقه مو را ضعیف کند، و به شکستگی ساقه، موخوره و کدری موها منجر شود.

تحریک پوست سر: سولفات ممکن است برای پوست سر قوی باشد و سبب تحریک، خارش، و قرمزی شود، به‌خصوص در افرادی که پوست حساس یا عارضه‌های خاص پوست سر مانند اگزما یا پسوریازیس دارند.

محو رنگ تدریجی: در افرادی که مویشان را رنگ کرده‌اند، سولفات می‌تواند باعث شود که رنگ مویشان سریع‌تر از بین برود، و به درخشندگی و دوام رنگ آسیب می‌زند.

مشکلات موی فر: سولفات می‌تواند مدل فر طبیعی موهای فر یا مجعد را مختل کند و به وز شدن و از دست رفتن حالت مو منجر شود.

اهمیت شامپوی بدون سولفات برای مو

شامپوهای بدون سولفات از عوامل پاک‌کننده ملایم‌تری استفاده می‌کنند که در تماس با پوست سازگاری و لطافت بیشتری دارند. مارتین می‌گوید: «آن‌ها همچنان موثرند و موها را تمیز می‌کنند اما بدون اینکه مقدار زیادی از رطوبت طبیعی را از بین ببرند، و همین آن‌ها را به گزینه‌ای ملایم‌تر تبدیل می‌کند، به‌خصوص برای افرادی که پوست حساس یا نوع موی خاصی، مانند موی فر یا رنگ‌شده، دارند.»

شامپوهای بدون سولفات، به‌عنوان محصولاتی ملایم‌تر، می‌توانند به حفظ رطوبت طبیعی مو کمک کنند، که باعث می‌شود کمتر خشک یا تحریک شود و کمتر احتمال دارد ساقه مو دچار شکستگی شود. با وجود این، مارتین اشاره می‌کند که «برای گرفتن بهترین نتیجه، ضروری است شامپوی بدون سولفاتی انتخاب کنید که برای نیاز و نوع موی خاص شما مناسب باشد.»

شامپوی بدون سولفات-1

مارتین بر اساس تجربه آرایشگری‌ و اصرار به مشتریانش برای تغییر شامپو، توانسته است فواید آن را به چشم ببیند. مارتین توضیح می‌دهد: «از بازخورد و تحقیقی که شخصا و در حرفه‌ام داشته‌ام، وقتی مشتریان شامپویشان را به شامپوی بدون سولفات تغییر می‌دهند، تفاوت‌های مشهودی در موی آن‌ها می‌بینم. این تفاوت‌ها می‌تواند کاهش خشکی، وزشدگی، و تحریک، و همچنین بهبود حفظ رطوبت و سلامت کلی مو را شامل شود.»

کدام شامپوها بدون سولفات است؟

وقتی شامپوی یک نام تجاری بدون سولفات باشد، اغلب این موضوع را روی بسته‌بندی ذکر خواهند کرد، زیرا این نکته‌ای کلیدی برای فروش آن‌ها است. اما فقط برای اطمینان بیشتر، بهترین کار این است که نوشته‌های ریز روی بسته‌بندی را بخوانید. رایج‌ترین سولفات‌هایی که در شامپو استفاده می‌شوند عبارت‌اند از سدیم لوریل سولفات (SLS) و سدیم لورت سولفات (SLES)، بنابراین حواستان به این دو دردسرساز در فهرست مواد تشکیل‌دهنده باشد.

 

این مطالب هم جالبن:

عوارض گرسنگی و با شکم خالی خوابیدن که باید خیلی جدی بگیرید!

با نوشیدن این چای گیاهی از شر مشکلات پوستی خلاص شوید+نحوه تهیه و مصرف

با کمک مواد دم دستی و طبیعی در خانه، دندان های سفید داشته باشید+نحوه تهیه و مصرف

با این کارها در منزل 3 سوته درد سیاتیک رو درمان کن!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار + بیست =

دکمه بازگشت به بالا