قبل از نصف کردن قرص به این نکات دارویی حتما توجه کنید!
می توانید قرص را به دو نیم تقسیم کنید: در مورد نصف کردن قرص و نگهداری از آن چندین هشدار جدی وجود دارد که در یک بخش حساسیت و در بخش دیگر از بین رفتن اثر دارو مطرح می شود.
این مطلب هم جالبه: اگر این مشکلات پوستی را داشتید ریشه اش را در عوارض روده ایی پیدا کنید!
می توانید قرص را به دو نیم تقسیم کنید؟
باید افرادی را دیده باشید که قرص را به دو نیم تقسیم می کنند و بخشی از آن را می خورند و بخش دیگری را برای بعد نگه می دارند.آیا این کار درست است؟
وقتی از داروخانه قرصی را می گیرید که دز آن بیشتر از حد نیاز است،مثل اینکه قرص 50 mg نیاز داشته باشید اما به شما قرص 100 mg بدهند،حال ممکن است شما آن را به دو نیم تقسیم کنید.با بخش زیبایی و سلامت از سری مطالب درمان خانگی مجله اهل فان همراه باشید.
نکات مهمی که قبل از نصف کردن قرص باید بدانید
1. ابتدا با پزشک مشورت کنید و اسم قرص خود را بگوئید،اگر دکتر تائید کرد قرص را به دو نیم تقسیم کنید.
2. بعضی قرص ها داخل جعبه شان بروشور دارند که توضیحات لازم را در مورد این که نیاز است این قرص به دو نیم تقسیم شود یا نه را دارد.اگر سر نخی پیدا نکردید نیازی نیست آن را نصف کنید.
3. کپسول را نمی شود نصف کرد چون داخل آن پودری است و مواد آن بیرون می ریزد.
این مطلب هم جالبه: بیماری کلیه در مردان و زنان چه فرقی با هم دارند؟
4. بعضی قرص ها دیر روی سیستم بدن تاثیر می گذارد و نباید به دو نیم تقسیم شوند چون اثر خود را از دست می دهند.
5. بعضی داروها اگر بیشتر از چند دقیقه در مجاورت هوا باشند تاثیر خود را از دست می دهند،بنابر این قرصی هم که نصف شود در این مورد اثری ندارد.
6. وقتی شما قرصی را نصف می کنید، نصف دیگر را کجا نگهداری می کنید؟ نگهداری قرص هم کار سختی است چون گرد و خاک روی آن مینشیند.
7. آیا می توانید با دقت آن را به دو نیم تقسیم کنید؟ غیرممکن است وقتی قرص را به دو نیم تقسیم می کنید، یک مقدار دز آن اشتباه می شود و ممکن است با دستور پزشک تفاوت داشته باشد.
رابطه حساسیت و پیدایش آلرژی با نصف کردن قرص
پزشکان بلژیکی در بررسی های خود دریافتند نصف کردن برخی داروهای خاص همچون داروهای ضداضطراب می تواند موجب بروز حساسیت پوستی شود که خود نگران کننده و دردسرساز است. طبق مشاهدات این پزشکان، نصف کردن یک قرص پیش از مصرف آن باعث می شود ذرات ریزی از دارو در هوا منتشر شود که پس از تماس این ذرات با قسمت های حساس پوست همچون صورت، پلک و گردن، التهاب و حساسیت پوست را به همراه خواهد داشت.
این مطلب هم جالبه: این نوع هوس های غذایی زنگ خطر برای آلزایمر هستش!
به گفته پزشکان داروهای حاوی «تترازپام»، «زولپیدم» و «ترازدون» که برای درمان افسردگی، اضطراب و بی خوابی تجویز می شوند، بیشتر می توانند موجب بروز واکنش های آلرژیک شوند. پزشکان توصیه می کنند در صورت لزومِ دو نیم کردن قرص ، حتما باید از دستکش و ماسک استفاده شود تا از هر نوع التهاب و حساسیت احتمالی پیشگیری به عمل آید.