سبک زندگیرابطه و ازدواج

مدارک لازم برای گرفتن مهریه بدون طلاق!

گرفتن مهریه بدون طلاق: مهریه از حقوق قانونی زن بعد از ازدواج است که زن بلافاصله پس از عقد نکاح مالک آن می‌شود. بنابراین گرفتن مهریه بدون طلاق هم امکان پذیر است و زن می‌تواند طی زندگی با همسرش، هر زمان که خواست مهریه خود را مطالبه کند. در بخش سبک زندگی از سری مطالب رابطه و ازدواج بخوانید که آیا گرفتن مهریه بدون طلاق امکان دارد؟

گرفتن مهریه بدون طلاق

عده‌ای تصور می‌کنند گرفتن مهریه بدون درخواست طلاق امکان پذیر نیست اما بر اساس قانون، «به مجرد عقد، زن، مالک مهر می‌شود و می‌تواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن بنماید.» از این روی، زن اجازه مطالبه، انتقال یا بخشش مهریه خود را به محض عقد نکاح، اعم از دائم یا موقت دارد و می‌تواند پس از گرفتن مهریه همچنان به زندگی با همسرش ادامه دهد. با مجله اهل فان همراه باشید.

این مطلب هم جالبه: متولدین این ماه ها بر اساس طالع بینی چینی و هندی نه بگیر هستن و نه اهل ازدواج!

چه مواردی زن را از مهریه محروم می‌کند؟

گرفتن مهریه بدون طلاق: تنها ابراء یا بخشیدن و چشم ‌پوشی از مهریه باعث می‌شود زن از مهر خود محروم شود و نشوز (عدم تمکین)، ارتکاب به جرم زنا، ارتکاب به جرم قتل همسر، خیانت، طلاق و مواردی از این دست، هیچ کدام زن را از مهریه مندرج در عقدنامه محروم نخواهد کرد.

گرفتن مهریه بدون طلاق 1

مدارک لازم برای گرفتن مهریه بدون طلاق

گرفتن مهریه بدون طلاق: زن می‌تواند با در دست داشتن شناسنامه، کارت ملی و سند ازدواج به دفترخانه‌ای که عقدشان در آن ثبت رسمی شده مراجعه کرده و مهریه خود را مطالبه کند.

مراحل گرفتن مهریه بدون طلاق

گرفتن مهریه بدون طلاق: از آنجایی که مطالبه مهریه ربطی به طلاق ندارد و زن هر زمان که بخواهد می‌تواند آن را مطالبه کند، در این قسمت به بررسی کلی روند گرفتن مهریه می‌پردازیم.

اقدام از طریق اجرائیات ثبت: در این روش زوجه یا وکیل قانونی او، با مراجعه به دفترخانه ای که ازدواجشان را ثبت کرده، اقدام به پر کردن فرم مطالبه مهریه از طریق اجرائیات ثبت می‌کنند. پس از احراز هویت، درخواست به اجرا گذاشتن مهریه توسط دفترخانه به اداره ثبت اسناد و املاک ارجاع داده می‌شود و با توقیف و به مزایده گذاشتن اموال همسر، مبلغ مهریه تامین می‌شود.

اقدام از طریق دادگاه: اگر زن پس از طی روش اول متوجه شد که مرد هیچ مال یا سند رسمی ندارد، باید با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، دادخواست مطالبه مهریه را ثبت کرده و از دادگاه تقاضای صدور حکم به پرداخت مهریه داشته باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار − سه =

دکمه بازگشت به بالا