با کمک این سبزی معطر خون ضمن پاکسازی خون، فشار خون بالا را کنترل کنید+نحوه مصرف
خواص گشنیز: گشنیز به عنوان یک نوع ادویه شناخته می شود. این گیاه با خاصیت پاک کنندگی خون در بدن جلب توجه می کند. در اینجا اثرات باورنکردنی گشنیز مورد بررسی قرار گرفته است. خواص گشنیز و اینکه اگر به صورت منظم مصرف شود، چه تأثیراتی داشته، مورد بررسی قرار گرفته است. با بخش زیبایی و سلامت در مجموعه خواص گیاهان دارویی مجله خبری اهل فان همراه باشید.
این مطلب هم جالبه: با این 15 گیاه، کبد چرب را برای همیشه درمان کنید+نحوه مصرف
سبزی گشنیز
گشنیز گیاهی از خانوادهٔ چتریان با نام علمی «Coriandrum sativum» است. این گیاه، بومی جنوب اروپا، غرب آسیا و شمال آفریقا است و ارتفاع آن تا نیم متر هم میرسد. تمامی بخشهای این گیاه، خوراکی هستند و عمدتاً برگها و بذر این گیاه، بهعنوان سبزی و ادویه مورد استفاده هستند.
در ایران از برگ و ساقه گشنیز به عنوان سبزیجات خوردنی استفاده میشود. نام گشنیز همچنین بهعنوان یکی از مواد اصلی در فرمول مخفی کوکاکولا ذکر شدهاست. به دلیل اینکه گرما و حرارت میتواند بر کاهش طعم گشنیز اثر داشته باشد، برگ گشنیز را اغلب به صورت خام استفاده کرده و یا بلافاصله قبل از سرو غذا به آن اضافه میکنند. در آشپزی هندی و آسیای مرکزی، از برگ گشنیز به مقدار فراوان استفاده میشود و تا زمانی که طعم آن کم شود آن را میپزند.
در هند، از تخم گشنیز بهعنوان یکی از ادویهجات مهم استفاده میگردد. تخم گشنیز ادویهای است که عطر قوی دارد و از آن در آشپزی ایرانی استفاده میشود. در طب سنّتی نیز از آن استفاده میکنند. در ایران از تخمِ گشنیز برای تصفیهٔ خون و استفاده در شیرینیجات خانگی بهره میبرند. از آن در صنعت عطرسازی هم استفاده میشود.
نکاتی مهم درباره خون
حجم خون یک انسان بالغ معادل 1/12 کل وزن بدن است. یعنی فردی با وزن 70 کیلوگرم 5-6 لیتر خون دارد. خون اکسیژن دریافتی را از ریه ها به بافت ها و دی اکسید کربن تولید شده در بافت ها را به ریه ها می رساند. مواد مغذی و هورمون های لازم را از طریق بافت ها پاکسازی می کند. خون در حین انتقال، مواد زائد را به اندام هایی مانند ریه، کبد و کلیه ها منتقل می کند تا دفع شود. به همین دلیل، سلامت خون به ویژه برای اندام های ما اهمیت حیاتی دارد.
غذاهایی که روزانه مصرف می کنیم می توانند به طور مثبت یا منفی به ساختار، سیالیت و سلامت خون ما کمک کنند. به عنوان مثال، غذاهایی مانند سیر، زردچوبه، انگور و لیمو به رقیق شدن خون کمک می کنند، در حالی که غذاهای حاوی ویتامین K مانند لوبیا، گوجه فرنگی، شلغم و اسفناج باعث انعقاد خون می شوند.
این هم جالبه: این عادت ها، سلامت مغز شما را تهدید می کنند + چند توصیه ساده برای حفظ سلامت مغز
در این مرحله مواد سمی به خصوص «جیوه» نیز وجود دارد که با غذا وارد بدن خود می کنیم. “درمان گشنیز” جایگزین خوبی برای پاکسازی سمی است که با جریان خون در بدن ما پخش می شود. در اینجا طرز تهیه و خواص درمانی گشنیز که خون را پاک می کند و سم را دفع می کند، مورد بررسی قرار می گیرد.
خواص کلی گشنیز
سبزی گشنیز یک گیاه بسیار مفید و بسیار خاصیت است که در انواع غذاها و داروهای گیاهی از آن استفاده میکنند. گشنیز حاوی ویتامینهای A، C،B6 است و دارای مواد معدنی مانند آهن، پتاسیم، کلسیم و منیزیم است. گشنیز همجنین حاوی فیبر است. سبزی گشنیز داروی معده است و به هضم غذا کمک میکند. درمان سوء هاضمه، سلامت کبد چرب و رفع نفخ از دیگر خواص تخم گشنیز است.
طبع گشنیز سرد و خشک است و مصرف این سبزی برای افرادی که دارای مزاج هستند توصیه نمیشود و باید در مصرف گیشنیز احتیاط کنند. طبع تخم گشنیز نیز مانند خود سبزی گشنیز سرد و خشک است.
اهمیت سم زدایی حون
دنیای امروز بسیار آلوده شده است. افراد بسیاری در معرض سموم و آلاینده های مختلف در هوا قرار می گیرند. کبد ممکن است توانایی رسیدگی به میزان زیاد آلاینده هایی که روزانه با آنها مواجه هستیم را نداشته باشد. این مواد شیمیایی می توانند در محصولات زیبایی، دود، بنزین، رنگ، محصولات شوینده و پاک کننده خانگی، و بسیاری مکان های دیگر وجود داشته باشند.
همچنین، سموم در غذاها و نوشیدنی ها از جمله موارد زیر پنهان شده اند:
– الکل
– محصولات غیر ارگانیک
– ماهی های پرورشی
– آب
– غذاهای بسته بندی شده
به خاطر داشته باشید که پوست بزرگترین اندام بدن انسان محسوب می شود و می تواند هرچه با آن در تماس باشد را جذب کند. تا حد امکان از محصولاتی که حاوی مواد بحث برانگیز هستند و احساس خوبی برای خوردن یا استفاده از آنها ندارید، پرهیز کنید.
این هم جالبه: ضررهای آرایش برای پوست صورت؛ چگونه می توان ضررها را به حداقل رساند!
این را هم ببینید: با این نوشیدنی ساده اثر اشعه ماورا بنفش خورشید را کاهش دهید!!
برای کاهش ورود به سموم باید مصرف غذاهای مضر را به حداقل رساند. از جمله غذاها و نوشیدنی های مضر برای کبد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
– الکل
– قندهای افزوده
– غذاهای سرخ شده
– نمک
– کربوهیدرات های پالایش ده
– گوشت قرمز
افزودن گیاهان دارویی و سبزیجات به رژیم غذایی.
از جمله گزینه های مناسب در این زمینه می توان به گشنیز اشاره کرد.
خون را به صورت کلی پاک می کند
گیاه گشنیز؛ نقش مهمی در درمان بسیاری از بیماری ها مانند التهاب پوست، اسهال، زخم های دهان، سطح کلسترول، سوء هاضمه دارد. گشنیز از نظر ظاهری شباهت زیادی به جعفری دارد، به عنوان ادویه در وعده های غذایی و همچنین به صورت چای گیاهی مصرف می شود. شکل تازه گشنیز در سالاد و از شکل خشک آن در وعده های غذایی با آسیاب کردن استفاده می شود.
این هم جالبه: خواص زغال اخته در طب سنتی
گشنیز یک گیاه تصفیه کننده خون است که به حذف جیوه و سایر مواد معدنی مضر از خون کمک زیادی می کند.
یکی از ترکیبات بسیار مهم در گشنیز، آهن است به همین دلیل افرادی که از کم خونی رنج میبرند، میتوانند از خواص عالی این گیاه بهرهمند شوند. کم خونی و کمبود آهن در بدن مشکلات مختلفی از جمله تنگی نفس، خستگی شدید، تپش قلب، کاهش عملکرد ذهن و … را به همراه دارد. علاوه بر آن آهن میتواند عملکرد ارگانهای مختلف بدن را بهبود ببخشدو سطح انرژی فرد تا بالا ببرد. همچنین به ارتقای سلامت و استحکام استخوانها نیز کمک میکند.
طرز تهیه گشنیز
1 قاشق چایخوری دانه گشنیز را بردارید و آن را به آرامی له کنید. 1 لیوان آب جوش بریزید. به مدت 5-10 دقیقه دم می شود. چای دم کرده را قبل از غذا به صورت یک لیوان می نوشند. به این ترتیب می توان مقادیر خونی سالم تری داشت.
این مطالب هم جالبن:
با تهیه دئودورانت طبیعی در منزل از گرمای تابستان خلاص شید!+آموزش و مواد لازم
علائم و نشانه های گرما زدگی، خطرات و روش های درمان گرما زدگی!
برای تقویت حافظه و تنظیم قند خون این دمنوش گیاهی معجزه می کند!