عجایب

تاریخچه شرکت «سامسونگ»؛ از تاسیس با تنها ۲۷ دلار تا تبدیل شدن به غول عرصه تکنولوژی

شرکت سامسونگ یک هلدینگ مستقر در کره جنوبی است که شامل چندین زیرمجموعه می‌شود. این هلدینگ که یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های کره به حساب می‌آید، تقریباً یک‌پنجم از کل صادرات این کشور را به خودش اختصاص داده است. شرکت سامسونگ بر روی الکترونیک، صنایع سنگین، ساخت‌وساز و حوزه دفاعی تمرکز دارد. سایر زیرمجموعه‌های مهم سامسونگ شامل بیمه، تبلیغات و سرگرمی می‌شود.

شروع فعالیت سامسونگ

لی بیونگ چول

لی بیونگ چول، سامسونگ را با مبلغ ۳۰,۰۰۰ وون (تقریباً معادل ۲۷ دلار آمریکا) در سال ۱۹۳۸ به عنوان یک شرکت تجاری در شهری به نام دئگو راه‌اندازی کرد. این شرکت با ۴۰ کارمند فعالیت خود را آغاز نمود و در ابتدا به عنوان یک فروشگاه مواد غذایی مشغول تجارت و صادرات کالاهایی بود که در این شهر و اطراف آن تولید می‌شد. سامسونگ ماهی و سبزیجات خشک کره‌ای و همچنین رشته‌های خود (noodles) را می‌فروخت.

شرکت سامسونگ در سال ۱۹۴۷ به سئول منتقل شد و در آنجا گسترش یافت؛ هر چند که با شروع جنگ کره، مجبور شد تا آنجا را ترک کند. پس از جنگ، لی یک کارخانه تصفیه شکر در بوسان تأسیس کرد و سپس به صنعت نساجی وارد شد و بزرگ‌ترین کارخانه تولید پشم‌ کره در آن زمان را ساخت.

این تنوع اولیه به یک استراتژی موفق برای رشد سامسونگ تبدیل شد، تا جایی که به سرعت در حوزه صنایع بیمه، اوراق بهادار و خرده‌فروشی گسترش یافت. پس از جنگ، سامسونگ بر روی بازسازی کره به‌ویژه در زمینه صنعتی‌سازی متمرکز شد.

لی بیونگ چول موسس شرکت سامسونگ

۱۹۶۰ تا ۱۹۸۰

در دهه ۱۹۶۰، سامسونگ وارد صنعت الکترونیک شد و چندین بخش تخصصی در این زمینه راه‌اندازی کرد:

  • سامسونگ الکترونیک دیوایسز (این بخش به تولید و توسعه تجهیزات الکترونیکی مختلف مانند لوازم الکترونیکی مصرفی و ابزارهای صنعتی اختصاص داشت).
  • سامسونگ الکترو مکانیک (این بخش به طراحی و تولید محصولات الکترومکانیکی مربوط می‌شد).
  • سامسونگ کورنینگ (این بخش یک همکاری مشترک بین سامسونگ و شرکت آمریکایی کورنینگ در حوزه تولید شیشه‌های مقاوم بود).
  • سامسونگ نیمه‌رسانا و مخابرات (این بخش به تولید و توسعه فناوری‌های نیمه‌رسانا، مانند تراشه‌ها و قطعات مرتبط با الکترونیک ارتباط داشت).
تلویزیون های سامسونگ

در این دوره، سامسونگ شرکت بیمه زندگی دونگ‌بانگ را خرید و شرکت توسعه جوونگ‌آنگ (که اکنون به نام سامسونگ اورلند شناخته می‌شود) را تأسیس کرد. همچنین همکاری سامسونگ با سانیو آغاز شد که راه را برای تولید تلویزیون‌، مایکروویو و سایر محصولات مصرفی هموار ساخت.

در سال ۱۹۷۰، همکاری مشترک سامسونگ-سانیو، سبب طراحی اولین تلویزیون‌ سیاه و سفید شد و پس از آن، دامنه فعالیت‌های خود را به صنایع کشتی‌سازی، پتروشیمی و موتورهای هواپیما گسترش دادند. در دهه بعد، سامسونگ همچنین تلویزیون‌های سیاه و سفید ترانزیستوری، تلویزیون‌های رنگی، یخچال‌، ماشین‌حساب‌های رومیزی الکتریکی و کولر گازی تولید کرد. در سال ۱۹۷۸، این شرکت موفق به طراحی ۵ میلیون تلویزیون شد.

تلویزیون سامسونگ

تا سال ۱۹۷۴، صنعت سنگین سامسونگ یکی از بزرگ‌ترین سازندگان کشتی در جهان بود. در اواخر دهه ۱۹۷۰، این شرکت، سامسونگ الکترونیکس آمریکا و مرکز تحقیق و توسعه سوون را تأسیس کرد.

۱۹۸۰ تا ۲۰۰۰

در سال ۱۹۸۰، سامسونگ وارد صنعت سخت‌افزار مخابراتی شد و شرکت هانگوک جونجا تونگسین را خریداری کرد. ابتدا، سامسونگ در حوزه تولید صفحه کلید تلفن فعالیت داشت؛ اما چندی بعد، به تولید سیستم‌های تلفن و فکس پرداخت و در نهایت نیز به تولید گوشی‌های موبایل روی آورد.

در اوایل دهه ۱۹۸۰، سامسونگ تا آلمان، پرتغال و نیویورک گسترش یافت. در سال ۱۹۸۲، شرکت سامسونگ پرینتینگ سولوشنز تأسیس شد. این شرکت زیرمجموعه سامسونگ، راه‌حل‌های دیجیتال برای صنعت چاپ را ارائه می‌کرد. سال بعد، سامسونگ پرینتینگ سولوشنز، تولید کامپیوترهای شخصی را آغاز نمود و در سال ۱۹۸۴، فروش سامسونگ به یک تریلیون وون رسید.

سامسونگ

همچنین در دهه ۱۹۸۰، سامسونگ تا توکیو و بریتانیا گسترش یافت و خود را به عنوان پیشرو در تولید نیمه‌رسانا با تولید انبوه حافظه DRAM با ظرفیت ۲۵۶ کیلوبایت معرفی کرد.

در سال ۱۹۸۷، بنیان‌گذار سامسونگ، لی بیونگ چول، درگذشت و پسرش، لی کون هی، کنترل شرکت را بر عهده گرفت. بلافاصله پس از آن، سامسونگ نیمه‌رسانا و سامسونگ مخابرات، با سامسونگ الکترونیکس ادغام شدند. این سازمان‌ها پس از ادغام، بر روی لوازم خانگی، مخابرات و نیمه‌رساناها کار کردند.

 لی کون هی

دهه بعدی رشد و دستاوردهای بیشتری را به همراه آورد. سامسونگ خیلی زود به یکی از پیشگامان جهان در تولید تراشه تبدیل شد، سامسونگ موتورز را تأسیس کرد و تولید تلویزیون‌های دیجیتال را آغاز نمود. این شرکت همچنین سرمایه‌گذاری‌های سنگینی در طراحی و ساخت قطعات برای شرکت‌های دیگر را شروع کرد و به دنبال آن بود تا بزرگترین تولیدکننده لوازم الکترونیکی مصرفی در جهان شود.

در سال ۱۹۹۹، سامسونگ ونچرز تأسیس شد تا در شرکت‌های نوپایی که بر روی بسیاری از خدمات اصلی سامسونگ تمرکز داشتند، سرمایه‌گذاری کند.

درام سامسونگ

سال ۲۰۰۰ تا کنون

سامسونگ وارد بازار گوشی‌های موبایل شد و در سال ۲۰۰۱ نمونه اولیه صفحه‌نمایش لمسی خود با مدل اس‌پی‌اچ-۱۳۰۰ را عرضه کرد. همچنین در سال ۲۰۰۵، اولین گوشی با قابلیت تشخیص صدا توسط این شرکت طراحی شد.

در اواخر دهه ۲۰۰۰ و اوایل دهه ۲۰۱۰، سامسونگ شرکت‌هایی را که در زمینه تکنولوژی‌های مربوط به دستگاه‌های الکترونیکی فعالیت داشتند را خریداری نمود. در سال ۲۰۱۱، سامسونگ گوشی گلکسی اس II را عرضه کرد؛ سپس، یک سال بعد و در سال ۲۰۱۲، گلکسی اس III را ساخت که یکی از محبوب‌ترین گوشی‌های هوشمند در جهان شد. سال ۲۰۱۲ همچنین نقطه‌ عطفی برای سامسونگ بود که به بزرگترین سازنده گوشی موبایل در جهان تبدیل گشت و با خرید mSpot، خدمات سرگرمی را برای کاربران دستگاه‌های سامسونگ فراهم کرد.

گوشی های سامسونگ

شرکت سامسونگ در سال‌های بعدی نیز خریدهای اضافی زیادی انجام داد، از جمله خرید سازمان‌هایی که به سامسونگ کمک کردند تا خدمات خود را در زمینه‌هایی مانند فناوری پزشکی، تلویزیون‌های هوشمند، نمایشگرهای OLED، اتوماسیون خانگی، راه‌حل‌های چاپ، راه‌حل‌های ابری، راه‌حل‌های پرداخت و هوش مصنوعی گسترش دهد.

در سپتامبر ۲۰۱۴، سامسونگ از دستگاه واقعیت مجازی Gear VR رونمایی کرد که برای استفاده با گوشی گلکسی نوت ۴ طراحی شده بود. تا سال ۲۰۱۵، سامسونگ بیشترین تعداد حق اختراع ایالات متحده را نسبت به هر شرکت دیگری دریافت کرده بود ـ با بیش از ۷۵۰۰ حق اختراع کاربردی که تا پایان سال به آن‌ها اعطا شد.

شرکت سامسونگ

در سال ۲۰۱۷، سامسونگ مجوز دولتی برای آزمایش یک خودروی خودران را دریافت کرد. سال بعد، سامسونگ اعلام کرد که قصد دارد برنامه‌های انرژی تجدیدپذیر خود را گسترش دهد و ۴۰,۰۰۰ نفر را طی سه سال آینده استخدام کند.

منبع فارسی: روزیاتو

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 + دو =

دکمه بازگشت به بالا