آیا داروهای گیاهی مانند داروهای شیمیایی اثر گذار هست؟
تاثیرات داروهای گیاهی: از بین درمان با داروهای شیمیایی و گیاهی کدام یک را انتخاب کنیم؟ آموزش های لازم برای استفاده از گیاهان دارویی را چطور بیاموزیم؟با بخش زیبایی و سلامت از سری مطالب درمان خانگی مجله اهل فان همراه باشید.
این مطلب هم جالبه: چرا پزشکان غرغره آب نمک را این همه توصیه می کنند؟
تاثیرات داروهای گیاهی
طب سنتی سالهای زیادی مورد بی مهری قرار گرفت، به طوری که استفاده از گیاهان دارویی کاهش چشمگیری پیدا کرد ولی با توجه به عوارض بسیار زیاد داروهای شیمیایی افراد بسیار زیادی در جهان به طب سنتی روی آورده اند و در سالهای اخیر شاهد رشد نمودار استفاده از گیاهان دارویی بودیم.
اما سوالی که همواره ذهن مردم را مشغول میکند این است که از بین درمان با داروهای شیمیایی و گیاهی کدام یک را انتخاب کنیم؟
اول از همه باید بدانیم که مصرف گیاهان دارویی عوارض کمتری نسبت به داروهای شیمیایی در بیماران ایجاد می کند، اما بیماران باید از مصرف نابجا یا خودسرانه گیاهان دارویی پرهیز کنند چون ممکن است در برخی از موارد خطر آفرین باشد.
جالب است بدانید که طبق آمار موجود، حدود 25 درصد از داروهای تجویز شده بوسیله پزشکان در آمریکا حداقل شامل یک جزء گیاهی هستند. برخی از این داروها از عصاره گیاهان تهیه شده و گروهی دیگر از این داروها از ترکیبات شیمیایی با منشاء گیاهی ساخته شده اند.
گیاهان دارویی به لحاظ آنکه از جنس طبیعت بوده و تناسب بیشتری با بدن انسان دارند، کاربردهای وسیعی در پزشکی داشته و دارند. آنچه تفاوت بارز داروهای شیمیایی و گیاهی را نشان می دهد، مدت زمان مصرف، نحوه استفاده، غلظت دارو و عوارض جانبی آن است. واقعیت این است که عوارض جانبی بسیار زیاد داروهای شیمیایی و هزینه تامین آنها در گرایش مردم به طب گیاهی بی تاثیر نبوده است. در قرن اخیر پیشرفت های عمده ای در بهره گیری از گیاهان دارویی صورت گرفته است و آزمایشگاه های مجهزی در سراسر دنیا برای بررسی اثرات این داروها به کار مشغول اند. اما باید به خاطر داشت که گرچه تمایل به استفاده از گیاهان دارویی در طول چند دهه اخیر بیشتر شده است، اما عوارض ناشناخته آن، تهدیدی جدی برای مصرف خودسرانه و بیش از حد مجاز آنها محسوب می شود.
این مطلب هم جالبه: فقط یک نابغه باهوش در نگاه اول، اشکالات مسابقه فوتبال را پیدا می کند!
یعنی مصرف گیاهان دارویی ، جوشانده ها ، دمنوش ها ، عرقیات و… باید تحت نظارت فرد متخصصی انجام گیرد، چرا که افراط و تفریط در مصرف میتواند باعث آسیب های مختلف شود.
ولی در مواقعی که دسترسی به پزشک متخصص طب سنتی و یا در سنتی ترین حالت دسترسی به یک عطار کارکشته نداریم چاره کار چیست؟ و آیا یک متخصص طب سنتی می تواند تمامی مزایا و معایت استفاده از گیاهی خاص را به خاطر داشته باشد؟
پیشنهاد ما استفاده از مرجع گیاهان دارویی یا به نوعی عطاری آنلاین و وب سایت هایی است که اطلاعات جامع و کاملی را از گیاهی خاص در اختیار کاربران قرار می دهند. ولی در نظر داشته باشید که مصرف همزمان برخی از گیاهان دارویی با داروهای شیمیایی می تواند خطرساز باشد، پس مشورت با یک متخصص طب سنتی جزو کارهای ضروری است اما با استفاده از این مراجع می توانید اطلاعات بسیار دقیقی از داروهای گیاهی بدست بیاورید.
ممکن است شما بیماری خاصی نداشته باشید ولی برای پیشگیری از مشکلات و بیماری های احتمالی قصد مدیریت مواد مصرفی خود را داشته باشید. این مرجع گیاهان دارویی به شما کمک شایانی برای دریافت آگاهی و اطلاعات پیرامون طب سنتی می کند.
این مطلب هم جالبه: عوارض و خطرات روغن حیوانی، چه کسانی باید از این روغن حتما دوری کنند؟
نکاتی که در هنگام خرید گیاهان دارویی، عرقیات، دمنوش و… باید به آنها توجه کنید:
- نشان کنترل کیفیت (استاندارد و یا سیب سلامت محصول)
- اطمینان از بسته بندی سالم و پلمپ شده مخصوصا برای خرید عرقیات گیاهی
- بررسی تاریخ تولید و تاریخ انقضا محصول
- برچسب فارسی نویس محصولات وارداتی (برخی از گیاهان دارویی در شرایط آب و هوایی کشورمان کشت نمی شوند و محصولات وارداتی از سایر کشورها هستند)
طبیعتا محصولاتی که دارای ویژگی های بالا نباشند قابل اعتماد نیستند و استفاده از آنها پیشنهاد نمی شود.
این مطلب هم جالبه: فواید شگفت انگیز موز برای سلامتی تمام اعضای بدن!