بیوگرافی عباس ایروانی مالک شرکت عظام + ویدئو بازجویی توسط رئیس قوه قضائیه
عباس ایروانی، مدیر سابق شرکت «عظام» متهم به رانتخواری در صنعت خودروسازی و قاچاق سازمانیافته و حرفهای قطعات خودرو به صورت کلان و عمده است.
به تازگی ویدیویی از بازپرسی پرونده چند هزار میلیارد تومانی عباس ایروانی و وکیلش منتشر شده که نشان میدهد حجت الاسلام و المسلمین اژهای، رئیس قوه قضاییه، در حضور دادستان تهران و رئیس سازمان حفاظت اطلاعات قوه از ایروانی و وکیلش و یک جاعل بازجویی میکند. ظاهراً شخصی که خودش را وکیل ایروانی معرفی کرده بوده، ۷۰ میلیارد دریافت کرده و برای انحراف در پرونده مدرک جعلی ارائه کرده بوده است. آنچه در این بازپرسی گذشت را میبینید.
بیوگرافی عباس ایروانی
عباسایروانی دهم اسفند ماه ۱۳۳۵ در تهران، میدان اعدام (محمدیه فعلی)، کوچه شاهنمازخوان متولد شد. وی دوران دبستان خود را در مدرسه شریعت و دوران دبیرستان را در مدرسه جعفری سپری کرد و در سال ۱۳۵۳ فارغالتحصیل شد و تا سال ۱۳۵۶ به خدمت سربازی رفت. عباس ایروانی در سال ۱۳۵۸ ازدواج کرد که حاصل این ازدواج چهار فرزند است.
زندگی کاری عباس ایراوانی
عباس ایروانی در سال ۱۳۵۲ نخستین مغازه خود را در بازار و در راسته قفل و لولا میخرد، اما فعالیت او در صنعت خودرو به سال ۱۳۶۵ و تاسیس نخستین شرکتش به نام «پارس نهال» آغاز میشود که این شرکت بعدها به نام «پایانهال» تغییر نام داد.
وی فعالیت رسمی خود را در زمینه تولید داخلی با آغاز به کار کارخانه پیستون ایران در سال ۱۳۷۲ و شرکت فرآوری و ساخت در سال ۱۳۷۳ آغاز کرد. وی در سال ۱۳۷۴ گروه عظام را بنا نهاد.
او در بخشی از زندگی نامه خود ادعا کرده که با پرفسور سمیعی ارتباط دوستانه و رفاقت دیرینهای داشته است و مرکز تحقیقات و نوآوری مغز و اعصاب را در منطقه ۲۲ تهران به مبلغ ۱۱۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال خریداری کرده است.
ایروانی در بحبوحه جنگ ایران و عراق به کار سامان دهی کمکهای مردمی در غرب کشور پرداخت و به سمت تولید لوازم و قطعات خودرو رفت و توانست کارنامه قابل قبولی از خود ارائه دهد.
پس از آنکه وارد بحث تولید لوازم و قطعات موتورسیکلت شد نمایندگی پیستون کالمن آلمان را دریافت کرد و پس از این پروژه دیگر با دولت وارد همکاری نشد.
ایروانی جز فعالیتهای اقتصادی دستی هم در بخش هنری داشته است و در چهارمین دوره حراج تهران اقداماتی انجام داده است.
بر اساس اظهارات ایروانی پای او به حوزه گردشگری هم باز شده و بزرگترین «پارک آبی موضوعی رو باز ایران» (پارک آبی اوشن کیش) را در جزیره کیش راه اندازی کرد و به دنبال تجهیز آن همانند دیزنی، اما با شیوه ایرانی برآمد. همچنین وی مدعی شده که سرای عامریهای کاشان را هم مرمت و بازسازی کرده است.
وبسایت ایروانی در ادعای دیگری نوشته که او پروژه یک هزار و یک شهر را هم برای میزبانی از ۳۰/۰۰۰ نفر راه اندازی کرده است.
گروه عظام
گروه قطعات خودرو عظام از ۱۲ شرکت بزرگ تولیدی تشکیل شده است. موضوع کسب و کار گروه، تولید قطعات خودرو است و فعالیت آن از سال ۱۳۷۶ آغاز شده و تا کنون ادامه دارد. شرکتهای عضو گروه در تهران و استانهای مختلف دیگر از جمله آذربایجان شرقی، گیلان، البرز و اصفهان استقرار یافتهاند و شرکت مادر نیز با نام «گروه قطعات خودرو عظام» ثبت و در تهران مستقر است.
اتهام به فساد اقتصادی
اسفندماه ۱۳۹۸ بود که رسانه ها از آغاز دور جدید رسیدگی به فعالیت های گروه عظام در دادگاه ویژه مفاسد اقتصادی به ریاست قاضی صلواتی خبر دادند.
در پرونده اولیه، عباس ایروانی به قاچاق ۷۶۴ میلیون و ۳۷ هزار و ۴۲۵ دلار قعطات خودرو و پرداخت رشوه ی حدوداً ۳۰ میلیون تومانی متهم شده بود و در پرونده بعدی، اتهامات بانکی و معوقات و بدهی مالیاتی وی، مورد رسیدگی قرار گرفت. دیگر اتهامات او رهبری گروه مجرمانه سازمان یافته قاچاق قطعات خودرو، معاونت در جعل اسناد، معاونت در استفاده از اسناد مجعول، معاونت در پرداخت رشوه و مشارکت در فراری دادن متهم بود. پیش از این ارزش بدهی او که در حوزه گردشگری، امور خیریه و بازسازی اماکن مذهبی هم حضور داشت.
در پروندهی دوم، ایروانی به «مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از مجرای اخلال در نظام پولی وارزی از طریق تحصیل اموال و وجوه کلان از شبکهی بانکی از طرق نامشروع و غیر قانونی» متهم شد.
حکم دادگاه و بازداشت عباس ایروانی
در نهایت عباس ایروانی در هر دو پرونده به ۲۵ سال حبس و ضبط کلیه اموال محکوم شد. او در اسفند ۱۴۰۲ برای اجرای حکم راهی زندان شد.
منبع فارسی: روزیاتو