عجایب

بیوگرافی سعید مرتضوی قاضی و دادستان سابق تهران

عباس پالیزدار، عضو هیات و تفحص مجلس هفتم از قوه قضاییه اظهارات خبرسازی را درباره سعید مرتضوی مطرح کرد. او در گفتگو با دیده‌بان ایران، مرتضوی را مسئول مرگ زهرا کاظمی، خبرنگار ایرانی-کانادایی دانست که تیرماه سال ۱۳۸۲ در زندان درگذشت.

سعید مرتضوی کیست؟

سعید مرتضوی متولد سال ۱۳۴۶ در شهر تفت مدت ها به عنوان قاضی در ایران فعالیت کرد.

در سن ۱۹ سالگی با پذیرش در دانشگاه علوم قضایی مشغول به تحصیل در رشته حقوق شد و پس از آن به عنوان دادرس دادگاه عمومی شهر بابک منصوب گردید.

او از ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۹ دادستان تهران و از ۱۳۸۸ تا ۱۳۸۹ معاون دادستان کل کشور بود. از ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲ ریاست سازمان تأمین اجتماعی را بر عهده داشت.

به گزارش تابناک، مرتضوی به دلیل پرونده‌های تعطیلی مطبوعات و بدرفتاری با معترضان به نتایج اعلام شده انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸، و قتل زهرا کاظمی شناخته می‌شود.

برخی اقدامات در دوران فعالیت در قوه قضائیه

از جمله اقدامات او انحلال دادگاه و هیئت منصفه مطبوعات و در پی آن توقیف شمار زیادی از مطبوعات در دوران ریاست‌جمهوری سید محمد خاتمی است.

ماشاالله شمس‌الواعظین،‌ عمادالدین باقی،‌ ابراهیم نبوی، احمد زیدآبادی، اکبر گنجی،‌ عیسی سحرخیز و محمد قوچانی تنها تعدادی از روزنامه‌نگارانی بودند که با حکم قاضی مرتضوی دستگیر و روانه زندان شدند.

مرتضوی پس از تغییر ریاست قوه قضائیه از سمت خود بر کنار و به معاونت دادستان کل کشور منصوب شد.

یک سال بعد در ارتباط با کشته شدن ۵ تن در بازداشتگاه کهریزک، مصونیت قضایی وی در شهریور ۱۳۸۹ توسط دادگاه انتظامی قضات لغو و از قضاوت تعلیق شد.

او سپس توسط احمدی‌نژاد به ریاست ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و سپس به ریاست سازمان تأمین اجتماعی منصوب شد.

محکومیت

پس از تعلیق از تمام سمت‌های حکومتی، ۴ پرونده علیه وی تشکیل شد که اولی در خصوص عملکردش در قبال معترضان به نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری ایران در سال ۱۳۸۸، به صدور حکم و تبرئه از معاونت در قتل منجر و در آذر ۱۳۹۶ به دو سال حبس محکوم شد.

بازداشت

سعید مرتضوی در ۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ در منطقه سرخرود مازندران دستگیر و عصر همان روز به زندان اوین در تهران تحویل داده شد. علی‌رغم صدور حکم جلب او، اما گزارش‌هایی مبنی بر «گم شدنش» تا آن زمان مانع از بازداشت او شده بود.

آزادی

سعید مرتضوی در تاریخ ۱۶ شهریور ۱۳۹۸ و پس از تحمل دو سوم از مدت زمان حبس از زندان آزاد شد.

زندگی شخصی

همسر او هما فلاح دکترای رشته پزشکی است، پس از اینکه سعید مرتضوی به ریاست سازمان تأمین اجتماعی رسید با حکمی همسرش را به ریاست بیمارستان شریعت رضوی، وابسته به سازمان تأمین اجتماعی منصوب کرد. سپس، در آبان سال ۹۱ او را به دلیل «خدمت خالصانه» به سمت مدیرکل آموزش و پژوهش سازمان تأمین اجتماعی گمارد.

هما فلاح هم‌زمان با بررسی پرونده همسرش به عنوان متهم ردیف اول بازداشتگاه کهریزک توسط دادگاه، با ائتلاف زنده باد بهار نامزد چهارمین دوره شورای شهر تهران شد. به گزارش الف. هما فلاح از امکانات دولتی برای تبلیغات خود استفاده کرده‌است.


منبع فارسی: روزیاتو

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 4 =

دکمه بازگشت به بالا