زیبایی و سلامتدرمان خانگی

نکات بسیار مهم جهت نگهداری روغن های خوراکی!

آشنایی با روش نگهداری روغن خوراکی: روغن­ ها و چربی­ ها اهمیت فوق­ العاده­ای در رژیم غذایی انسان دارند به ­طوری که سازمان بهداشت جهانی و سایر مراجع علمی ذی­ربط دریافت 25الی 30درصد انرژی رژیم غذایی را از آن­ها توصیه کرده­ اند. با بخش زیبایی و سلامت از سری مطالب درمان خانگی مجله اهل فان  همراه باشید.

این مطلب هم جالبه: مقدار میوه ایی که در یک روز می توانیم بخوریم؟

آشنایی با روش نگهداری روغن خوراکی

انسان از دیر باز روش های مختلفی را برای حفظ مواد غذایی مصرفی اش از فساد و تخریب به کار برده است. نگهداری صحیح و مناسب هر ماده غذایی به طولانی شدن عمر ماندگاری ، حفظ ارزش های تغذیه ای و پیشگیری از بیماریهای حاصل از فساد آنها می انجامد.
روغن یکی از مواد غذایی است که به دلیل استفاده ی گسترده در تهیه غذا باید به سلامت آن توجه داشت . آنچه در پی می آید توصیه هایی است که می بایست برای نگهداری بهتر این ماده غذایی به آنها توجه کرد.

آشنایی با روش نگهداری روغن خوراکی-1

این مطلب هم جالبه: خواص شیر برنج برای سلامتی افراد سرد مزاج!

برای نگهداری روغن باید به نکات زیر توجه کرد

روغن ها و چربی ها ترکیبات فاسد شدنی هستند. به طور کلی وجود رطوبت ، مجاورت با اکسیژن هوا، آهن و مس ، حرارت و نور باعث تشدید فساد روغن می گردد. بنابراین روغن باید در محل خشک و خنک و دور از نور و در ظرف درب بسته نگهداری شود و پس از هر بار مصرف روغن ، درب ظرف محکم بسته شود.

بسته بندی روغن باید حتی الامکان در ظرف غیرقابل نفوذ به نور و محکم و بی عیب باشد. نحوه نگهداری روغن در فروشگاهها مهم است. ظروف نگهداری روغن در صورتی که شفاف باشد باید به دور از نور و در محل خنک نگهداشته شود . بویژه از نگهداری و چیدن روغن های مایع با بسته بندی شفاف در پشت شیشه فروشگاهها که موجب فساد روغن مایع می شود باید خودداری شود.

آشنایی با روش نگهداری روغن خوراکی-2

این مطلب هم جالبه: آیا برای سلامت کودکانمان پاستیل مصرف کنند یا خیر؟

نگهداری صحیح روغن غنی شده با ویتامین های A ، D برای حفظ ویتامین های موجود در آن بسیار مهم است. روغن غنی شده باید در بسته بندی بطری کدر و یا قوطی های فلزی عرضه شود. این نوع روغن حساستر از روغن های معمولی است و نباید تحت درجه حرارت بالا قرار بگیرد.

توجه به مشخصات روغن که بر روی برچسب بسته بندی آن ذکر شده است، از جمله نام و نوع فرآورده، شماره پروانه ساخت، نام کارخانه، شرایط نگهداری و مصرف، تاریخ تولید و انقضاء ضروری است.

بر اساس دستورالعمل اداره کل نظارت بر مواد غذایی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی از ابتدای سال 1383 انواع روغن های نباتی جامد باید دارای برچسبی باشند که میزان اسید چرب اشباع و اسید چرب ترانس بر روی آن درج شده باشد.

آشنایی با روش نگهداری روغن خوراکی-3

این مطلب هم جالبه: سرب موجود در برنج چه ضررهایی دارد و چگونه از بین ببریم!

روغن های جامد یا نیمه جامدی که حاوی کمترین مقدار اسید چرب اشباع و اسید چرب ترانس باشند برای استفاده سالم تر هستند. در مورد روغن غنی شده با ویتامین های A و D توجه به درج نوع و مقادیر ویتامین روی برچسب ضروری است.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 2 =

دکمه بازگشت به بالا