زیبایی و سلامتآرایش و زیبایی

۸ گیاه‌ دارویی شگفت انگیز برای درمان آکنه که احتمالا نامشان را نمی‌دانید!

درمان آکنه در طب سنتی: درمان آکنه یک رویکرد جامع شامل درمان‌های موضعی و خوراکی است. با این حال، بسیاری از مردم روش‌های طبیعی را ترجیح می‌دهند و گیاهان دارویی را برای درمان آن انتخاب می‌کنند. معمولا گیاهان دارویی اثربخشی ملایمی دارند و برای رفع آکنه‌های خفیف تا متوسط مناسب هستند. اگر می‌خواهید این راهکار طبیعی را امتحان کنید، تا انتهای این مطلب زیبایی و سلامت از سری مطالب آرایش و زیبایی با ما همراه باشید.

۱. چای سبز

چای سبز اولین موردی است که می‌توان از آن به‌عنوان بهترین گیاه‌ی از بین بردن جای آکنه نام برد، چون حاوی مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان به‌نام کاتچین است. بعضی از افراد مبتلا به آکنه دارای مقدار زیادی سبوم یا روغن طبیعی در منافذ پوست خود هستند و در مقابل آنتی‌اکسیدان کافی ندارند. آنتی‌اکسیدان‌ها به بدن کمک می‌کنند که مواد شیمیایی و مواد زائدی که به سلول‌های سالم آسیب می‌رسانند را تجزیه کنند.

شما می‌توانید از چای سبز به‌عنوان نوشیدنی استفاده کنید یا عصاره‌ی آن را روی پوست خود قرار دهید. در یک مطالعه مشاهده شد که استفاده از عصاره‌ی چای سبز به‌مدت پنج هفته می‌تواند جوش‌های سرسفید و سرسیاه را ۷۹ تا ۸۹ درصد کاهش دهد.

درمان آکنه در طب سنتی با رزماری

۲. رزماری

درمان آکنه در طب سنتی، عصاره‌ی رزماری حاوی مواد شیمیایی و ترکیبات خاصی با خواص آنتی‌اکسیدانی، ضدباکتریایی و ضدالتهابی است. در مورد نقش این گیاه‌ی دارویی برای رفع آکنه باید تحقیقات بیشتری انجام شود، اما یک مطالعه نشان داده است که عصاره‌ی رزماری می‌تواند التهاب ناشی از باکتری مولد آکنه یعنی باکتری P. acnes را کاهش دهد.

۳. درخت چای

درخت چای گیاهی است که برای درمان مشکلات پوستی و زخم‌ها استفاده می‌شود. این گیاه ضدعفونی‌کننده و ضد‌التهاب است و احتمالا می‌تواند تعداد ضایعات آکنه را کاهش دهد.

در یک مطالعه، ژل موضعی حاوی ۵ درصد روغن درخت چای با کرم موضعی حاوی ۵ درصد بنزوئیل پراکسید مقایسه شد. نتایج این تحقیق نشان داد که هر ۲ کرم تعداد آکنه‌های ملتهب و غیر‌ملتهب را کاهش می‌دهند. البته ذکر این نکته ضروری است که روغن درخت چای مدت بیشتری طول کشید تا اثر کند، اما عوارض جانبی کمتری داشت. از عوارض مصرف این گیاه برای درمان خانگی آکنه می‌توان به خشکی، خارش، سوزش و قرمزی پوست اشاره کرد.

درمان آکنه در طب سنتی با اسطوخودوس

۴. اسطوخودوس

از اسطوخودوس معمولا در آروماتراپی یا رایحه‌درمانی استفاده می‌شود. با این حال، عصاره‌ی این گیاه‌ی معطر می‌تواند باکتری‌های ایجادکننده‌ی آکنه را هم مهار کند. اسانس یا روغن ضروری اسطوخودوس به پیشگیری و مدیریت آکنه کمک می‌کند، چون از خاصیت ضدالتهابی برخوردار است. این ماده معمولا در درمان کومدون‌ها، به حداقل رساندن اندازه‌ی منافذ و تنظیم ترشح سبوم موثر است.

بیشتر بخوانید: درمان سریع لک صورت با ۸ روش خانگی و طبیعی شگفت انگیز!

۵. فندق افسونگر

فندق افسونگر خواص قابض و ضد‌التهابی دارد و به همین دلیل می‌توان از آن به‌عنوان گیاه‌ی دارویی برای رفع آکنه استفاده کرد. این گیاه حاوی تانن‌های قابض است که می‌توانند آکنه را با از بین بردن چربی اضافی پوست آکنه درمان ‌کنند و با کاهش التهاب  قرمزی و کبودی پوست را کاهش دهند. به‌علاوه، این گیاه پلی‌فنول‌هایی دارد که از خواص ضدآکنه و ضدعفونی‌کننده برخوردار هستند.

درمان آکنه در طب سنتی، فندق جادوگر را مستقیما با استفاده از یک تکه پنبه روی پوست بمالید. همچنین می‌توانید آن را با روغن حامل و سایر داروهای گیاهی ضدآکنه ترکیب کنید. با این حال، هرگز نباید از آن به‌صورت خوراکی استفاده کنید.

درمان آکنه در طب سنتی با زنجبیل قرمز

۶. زنجبیل قرمز

درمان آکنه در طب سنتی، هنگامی که از بهترین گیاه‌ی دارویی برای درمان آکنه صحبت به میان می‌آید، زنجبیل قرمز یکی از مواردی است که باید به آن اشاره کرد. از زنجبیل قرمز معمولا به‌عنوان یک عامل ضدباکتری استفاده می‌شود.

محققان در یک مطالعه اثربخشی لوسیون ضدآکنه فرموله‌شده با ۷/۵ درصد اسانس زنجبیل قرمز را ارزیابی کردند و به این نتیجه رسیدند که این گیاه می‌تواند باکتری‌های ایجادکننده‌ی آکنه را از بین ببرد و التهاب مرتبط با آکنه را کنترل کند.

۷. بابونه

بابونه‌ی آلمانی دارای خواص ضدالتهابی است. یک تحقیق در مورد بهترین گیاه‌ی دارویی برای رفع آکنه نشان داد که بابونه در برابر باکتری ایجادکننده‌ی آکنه موثر است و برای استفاده در فرمولاسیون محصولات ضدآکنه گزینه‌ی مناسبی به شمار می‌رود. شما می‌توانید از این گیاه یا عصاره‌ی آن برای تهیه‌ی ماسک‌های ضدآکنه استفاده کنید.

درمان آکنه در طب سنتی با آلوئه ورا

۸. آلوئه‌ورا

درمان آکنه در طب سنتی، آلوئه‌ورا خاصیت ضدالتهابی و ضدباکتریایی دارد، به این معنی که می‌تواند آکنه را کاهش دهد و از بروز آن جلوگیری کند. آلوئه‌ورا حاوی مولکول‌های قند، اسیدهای آمینه و زینک (روی) است که آن را به یک مرطوب‌کننده و محافظت‌کننده‌ی عالی پوست تبدیل می‌کنند.

این گیاه به‌خصوص برای افرادی مناسب است که در اثر مصرف سایر محصولات ضدآکنه دچار خشکی پوست می‌شوند. برای استفاده از آلوئه‌ورا باید ابتدا زخم‌های ناشی از آکنه را تمیز کنید. سپس یک لایه‌ی نازک از کرم یا ژل این گیاه را ۲ بار در روز روی پوست خود بمالد.

برایتان جالب خواهد بود:

۵ ماسک صورت شب خانگی برای رفع چین و چروک و شفاف شدن پوست!

بهترین رنگ مو برای من کدام رنگ است تا جوان تر و جذاب تر به نظر برسم؟

جادوی زیبایی و جوانی پوست با منبع غذایی هیالورونیک اسید!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 + 10 =

دکمه بازگشت به بالا