این افراد در خوردن کافئین و قهوه خودداری کنند!
کافئین برای چه کسانی خطرناک است: مصرف کافئین خواص بسیاری دارد ، اما باید از این موضوع مطلع باشید که مصرف کافئین می تواند عوارض و مضراتی را نیز برای برخی افراد به همراه داشته باشد.
این مطلب هم جالبه: حقیقتی در مورد رو بالشتی ها که کسی بهتون نمیگه!
کافئین برای چه کسانی خطرناک است؟
خواص کافئین بسیارند ولی موضوع بحث ما فواید کافئین نیست بلکه قصد داریم از خطرات جدی که مصرف کافئین در بدن ایجاد می کند بگوییم. اگر با خوردن چای و قهوه احساس درد معده و دیگر مشکلات را می کنید باید بدانید که … . اگر شما هم برای بیدار ماندن و کار کردن روی کافئین تکیه می کنید، تنها نیستید. کافئین روزانه توسط میلیون ها نفر از مردم برای افزایش بیدار ماندن و کاهش خستگی و بهبود تمرکز استفاده می شود غافل از اینکه برای برخی از آنها که در این بخش از بهداشت و سلامت نمناک اشاره خواهیم کرد، عوارضی دارد.
مصرف 400 میلی گرم کافئین( که تقریبا معادل چهار فنجان می باشد)، در طول روز، برای بزرگسالان سالم، ایمن به حساب می آید. به خاطر داشته باشید که محتوای کافئین واقعی، در نوشیدنی های مختلف متفاوت است به ویژه در میان نوشیدنی های انرژی زا.
- اگر چه مصرف کافئین ممکن است برای بزرگسالان ایمن باشد، اما ایده خوبی برای کودکان نیست و نوجوانان نیز باید مصرف کافئین را محدود کنند.
- کافئین ممکن است برای افرادی که حساسیت بالایی دارند و یا داروهای خاصی را مصرف می کنند، گزینه خوبی نباشد.
- در میان بزرگسالان نیز مصرف کافئین های سنگین می تواند عوارض جانبی ناخوشایندی را ایجاد کند.
- زنان باردار یا کسانی که برای باردار شدن اقدام می کنند و یا شیرده هستند، باید برای مصرف کافئین با پزشک خود مشورت کنند.
علائم خطر :مصرف کافئین را کاهش دهید اگر …
ادامه این بخش از سلامت نمناک را بخوانید تا در صورت نیاز، مصرف کافئین را کاهش دهید. اگر شما در طول روز بیش از 4 فنجان قهوه کافئین دار می نوشید، ممکن است که برخی از عوارض جانبی را تجربه کرده باشید، که عبارتند از:
- سردردهای میگرنی
- بی خوابی
- عصبی شدن
- تحریک پذیری
- کج خلقی
- مضطرب و بی قرار
- تکرر ادرار و یا عدم توانایی در کنترل ادرار
- ناراحتی معده
- ضربان سریع قلب
- لرزش های عضلانی
برخی افراد نسبت به کافئین حساسیت بیشتری دارند. اگر شما نیز جزو چنین افرادی هستید، فقط مقادیر کمی حتی یک فنجان قهوه یا چای ممکن است اثرات ناخواسته ای، مانند:ناراحتی و مشکلات مربوط به خواب ایجاد شود. کسانی که به صورت مکرر کافئین مصرف نمی کنند، ممکن است که حساسیت بیشتری داشته باشند و عوارض جانبی متفاوت تری را تحمل کنند. عوامل دیگری که ممکن است بر عوارض جانبی تاثیر بگذارند، ممکن است شامل ژنتیک، توده بدنی، سن، مصرف دارو و شرایط سلامتی مانند اختلالات اضطرابی و عصبی باشند.
کاهش مصرف کافئین در صورت نداشتن خواب کافی
اکثر بزرگسالان هر شب به 7 یا 8 ساعت خواب نیاز دارند. اما مصرف کافئین، حتی در بعد از ظهرها هم می تواند در روند این خواب تاثیر گذار باشد و شما را بی خواب کند. بی خوابی های مداوم، که حتی به دلیل بودن در محل کار، سفر، استرس یا مصرف بیش از حد کافئین باشد، اثرات سوئی را برای بدن به همراه دارد.
استفاده از کافئین برای کم کردن خواب می تواند باعث ایجاد یک سیکل ناخوشایند شود. برای مثال, ممکن است نوشیدنی های کافیین دار را بنوشید چون مشکل دارید و باید در طول روز بیدار بمانید. اما کافئین شما را از خواب در شب دور نگه می دارد و طول زمان خوابتان را کوتاه می کند.
این مطلب هم جالبه: آب گیری کدام میوه ها و سبزیجات مضر است؟
کاهش مصرف کافئین در صورت مصرف داروها و مکمل ها
اگر شما داروی خاصی مصرف میکنید باید در مصرف کافئین احتیاط کنید. برخی داروها و مکمل های گیاهی ممکن است با کافئین تناقض داشته باشند. مثال شامل:
داروی افدرین
مخلوط شدن کافئین با این دارو – که در شرایط استریل کردن، استفاده می شود – ممکن است خطر فشار خون بالا، حمله قلبی، سکته یا حمله را افزایش دهد. تئوفیلین. این دارو که برای باز کردن راه های هوایی استفاده می شود، اثراتی مانند کافئین دارد. بنابراین مصرف کافئین ممکن است اثرات نامطلوب کافئینی را مانند تهوع و تپش قلب افزایش دهد.
داروی اکیناسه
این مکمل گیاهی که گاهی برای جلوگیری از سرماخوردگی و دیگر عفونت ها مورد استفاده قرار می گیرد، ممکن است غلظت کافئین را در خون شما افزایش داده و اثرات نامطلوب کافئین را افزایش دهد. با پزشک خود صحبت کنید و ببینید آیا کافئین ممکن است بر روی داروهای شما تاثیر بگذارد یا خیر.
این مطلب هم جالبه: خواب آلودگی و بی حالی بعد از خوردن برنج چه دلیلی داره؟
راههای کاهش مصرف کافئین
چه برای یکی از دلایل بالا باشد یا به این دلیل که می خواهید هزینه های خود را در قهوه صرف کنید، کاهش مصرف کافئین می تواند چالش برانگیز باشد. کاهش ناگهانی کافئین ممکن است باعث علایمی مانند سردرد، خستگی، تحریک پذیری و دشواری تمرکز بر تکالیف شود. خوشبختانه، این علائم معمولاً خفیف هستند و پس از چند روز حل می شوند پس برای تغییر عادت کافئین، این نکات را امتحان کنید:
برچسب ها را نگاه کنید :توجه داشته باشید که چقدر کافئین از غذاها و نوشیدنی ها، از جمله نوشیدنی های انرژی زا استفاده می کنید.
برچسب ها را به دقت مطالعه کنید :اما به یاد داشته باشید که برآورد شما ممکن است کمی پایین باشد چون برخی غذاها یا نوشیدنی های حاوی کافئین هستند، ولی آن را فهرست نمی کنند.
به تدریج کم کنید : برای مثال، هر روز مقدار کمی سودا و یا یک فنجان کوچک تر قهوه بنوشید. یا از نوشیدنی های کافئینی در اواخر روز خودداری کنید. این به بدن شما کمک می کند تا به سطوح پایین تر کافئین عادت کند و اثرات ترک بالقوه را کاهش دهد.
این مطلب هم جالبه: خوردن آب نمک به صورت ناشتا و این همه خاصیت!
اکثر نوشیدنی ها ظاهر و مزه یکسانی دارند پس زمان دم کردن را کوتاه تر کنید، یا از گزینه های گیاهی استفاده کنید. وقتی چای را دم می کنید، زمان دم کشیدنش را کوتاه تر کنید. این کاهش، میزان کافئین را هم کاهش می دهد یا اینکه چای گیاهی را انتخاب کنید، که کافئین نداشته باشد. بطری ها را چک کنید، داروهایی که بیش از حد ضد درد هستند، حاوی کافئین میباشند در عوض به دنبال مسکن های بدون کافئین بگردید.
این مطلب هم جالبه: خطر استفاده از فویل برای نگهداری غذاها!