برای “تقویت حافظه و تمرکز” این گیاهان دارویی معجزه می کنند+نحوه مصرف
تقویت حافظه با داروهای گیاهی: حافظه یکی از بخشهای مهم مغز است که در طول زندگی به ما کمک میکند، عملکرد بهتری داشته باشیم و حتی عملکرد حافظه میتواند تا حدودی نشان دهنده میزان هوش ویا هوشیاری افراد باشد. برای مثال ما در هنگام درس خواندن یا برای یادآوری کارهای روزانه، نیازمند استفاده از حافظه خود هستیم؛ بنابراین باید راههای تقویت حافظه را بدانیم. بسیاری از افراد حافظه ضعیفی دارند و همواره برای بهخاطر آوردن کارهای خود به دنبال تقویت حافظه و استفاده بهتر از آن هستند.
این هم جالبه: بدون دارو قند خونت رو کنترل کن + روش
بیماری های روحی وروانی به مشکل بشر در قرن حاضر تبدیل شده است. همین موضوع باعث گردیده تا بر میزان قابلیت تمرکز افراد و در نهایت حافظه آدمها نیز تأثیر منفی داشته باشد. بشر امروز چاره کار را در استفاده از داروهای شیمیایی و … دانسته و روز به روز بر تولیدات داروهای اعصاب و روان افزوده می شود. اما باید توجه داشت که قبل از امتحان یا برای جلوگیری از مشکلات روانی، می توانید گیاهان طبیعی را امتحان کنید.
این گیاهان می تواند مشکلات روحی و روانی را کاهش داده و عملکرد مغز را تقویت کنند. در این مطلب بخش زیبایی و سلامت در مجموعه خواص گیاهان دارویی مجله خبری اهل فان تقویت حافظه با داروهای گیاهی مورد بررسی قرار گرفته است.
تقویت حافظه با داروهای گیاهی
استرس مزمن، بدترین دشمن حافظه است. می تواند سلول های عصبی را از بین ببرد و باعث کوچک شدن نواحی خاصی از مغز شود. با این حال، ترکیباتی در طبیعت یافت می شود که از مغز محافظت می کند. این ترکیبات باعث آزاد شدن مولکول هایی به نام نوروتروفین می شود و حافظه و تمرکز را بهبود می بخشد.
چه در حال آماده شدن برای امتحان باشید و چه صرفاً می خواهید حافظه خود را بهبود ببخشید، گیاهان دارویی می توانند عملکرد مغز شما را تقویت کنند. علاوه بر فواید بی شمار گیاهان، این قسم از داروها معمولاً این مزیت را دارند که برخلاف داروها عوارض جانبی ندارند. در اینجا تقویت حافظه با داروهای گیاهی مورد بررسی قرار گرفته است. برخی از مهمترین داروهای گیاهی برای تقویت حافظه عبارت است از:
جینکو بیلوبا
تقویت حافظه با داروهای گیاهی: برگ جینکو بیلوبا با باز نمودن رگ های خونی، تغذیه کننده مغز، اکسیژن رسانی و تغذیه را تسهیل می کند. از عصاره این گیاه حتی در داروها برای درمان اختلالات حافظه یا به تاخیر انداختن پیشرفت بیماری آلزایمر استفاده می شود. جینکو بیلوبا توسط سازمان جهانی بهداشت (WHO) برای درمان اختلالات حافظه و تمرکز شناخته شده است.
این هم جالبه: این افراد نباید لیمو بخورند!!
جینکو بیلوبا معمولاً به شکل عصاره موجود است که توصیه می شود عصاره EGb761 و Li 1370 باشد. استفاده از عصاره برگ جینکو توسط WHO توصیه می شود. برخی از مطالعات نیز بر روی افراد مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) انجام شده است که نتایج امیدوارکننده ای داشته است. به طور خاص، بیماران علائم کمتری از بیش فعالی، بی توجهی و نابالغی را نشان دادند.
در یک مطالعه بر روی 120 فرد 60 تا 85 ساله مبتلا به اختلال شناختی، به نیمی از این گروه 3 بار در روز قرص جینکو داده شد. پس از 6 ماه درمان، همان گروه در دو آزمون حافظه به طور قابل توجهی بالاتر از گروه کنترل امتیاز گرفتند. توصیه می شود با 60 میلی گرم در روز شروع شود و به تدریج دوزها را افزایش دهید تا از عوارض احتمالی جلوگیری شود.
مریم گلی
تقویت حافظه با داروهای گیاهی: گیاه مریم گلی به ویژه برای بهبود هضم و درمان عفونت ها استفاده می شود، اما برای حافظه نیز فوایدی دارد. مطالعات نشان می دهد که مریم گلی مهارت های حافظه و توجه را بهبود می بخشد. همچنین تصور می شود که از مشکلات اختلال شناختی مرتبط با افزایش سن جلوگیری می کند.
مریم گلی به صورت کپسول برگ خشک (300 تا 600 میلی گرم در روز) موجود است. همچنین می توانید آن را به صورت عصاره یا اسانس خریداری کنید. مانند هر اسانس دیگر، اسانس مریم گلی را نباید بدون نظارت یک متخصص رایحه درمانی به طور مداوم استفاده کرد.
این هم جالبه: توجه به این نکات ساده همیشه شما را جذاب و شیک پوش نشان می دهد!
چای سبز
تقویت حافظه با داروهای گیاهی: گیاه چای سبز علاوه بر طعم لذیذ، تبادل اطلاعات را در مغز نیز افزایش می دهد. چای سبز با پلی فنل EGCG یادگیری را بهبود می بخشد و حافظه را تحریک می کند. تیانین و آنتی اکسیدان های طبیعی موجود در چای سبز به مبارزه با بیماری های عصبی و از دست دادن حافظه کمک می کند. 100 گرم چای سبز معمولاً حاوی 1 تا 2 گرم تیانین است.
مطالعه ای بر روی 12 فرد سالم با میانگین سنی 24 سال برای ارزیابی تاثیر چای سبز بر عملکرد مغز انجام شد. گروهی که نوشیدنی حاوی 27.5 گرم عصاره چای سبز مینوشیدند، عملکرد مغز را افزایش میدادند و عصارههای چای سبز نیز ارتباط بین لوبهای جداری و فرونتال مغز را بهبود میبخشید. این نواحی از مغز وظیفه ذخیره و استفاده موقت اطلاعات را دارند. برای بهره مندی از فواید چای سبز، نوشیدن 2 یا 3 فنجان در روز توصیه می شود.
ريشه طلايی
خواص رودیولا رزا یا گیاه ریشه طلایی با حافظه رابطه نزدیک دارد.حافظه بد گاهی با مشکل عدم توجه مرتبط است. گیاه ریشه طلایی (rhodiola rosea) هوشیاری و در نتیجه یادگیری و حافظه را بهبود می بخشد.
مطالعات اثربخشی این گیاه را بر روی پزشکان پرکار، دانش آموزان در طول امتحانات و داوطلبان در حالت استرس و خستگی نشان داده است. در مقایسه با گروه کنترل، افرادی که ریشه طلایی مصرف کردند تمرکز، عملکرد تحصیلی و ظرفیت کار فکری بهتری داشتند و همچنین خستگی را به طور قابل توجهی کاهش دادند.
جینسینگ
تقویت حافظه با داروهای گیاهی: جینسینگ گیاهی است که اثرات مفیدی بر عملکردهای شناختی مغز و تمرکز دارد. مصرف جینسینگ می تواند از بیش فعالی و مشکلات تمرکز جلوگیری کند. مطالعات نشان می دهد که مصرف 1 گرم جینسینگ در روز به طور قابل توجهی علائم ADHD را کاهش می دهد.
جینسینگ را می توان به صورت تنتور، کپسول یا چای مصرف کرد (1 گرم تا 2 گرم ریشه را در 150 میلی لیتر آب داغ به مدت 10-15 دقیقه بجوشانید).
تکنیک های تقویت حافظه
تقویت حافظه از طریق چند تکنیک بهدست میآید. شما میتوانید عادتهایی را در زندگی خود نهادینه کنید که به شما کمک کنند حافظه خود را هر روز بهبود ببخشید. به چند مورد از این فعالیتها اشاره میکنیم.
تلاش برای به خاطر سپردن
تقویت حافظه با داروهای گیاهی: شاید فکر کنید چنانچه حافظه شما کم است، تلاش برای بهخاطر سپردن بیهوده میشود. در حقیقت همانطور که کار کشیدن از عضلات بدن، سبب افزایش حجم عضلات و کارایی بهتر آنها میشود کار کشیدن از سلولهای مغزی میتواند سبب افزایش عملکرد و بهبود سلامت آنها شود. با تلاش برای به خاطر سپردن موضوعات مختلف به جای تهیه کردن لیست و نوشتن آن ها میتوانید از این تکنیک استفاده کنید.
یادگیری مهارت
یاد گرفتن مهارتهای جدید و و بهخصوص حرکات ورزشی یا رقص، سبب ایجاد سیناپسهای ارتباطاتی در مغز میشود که در طولانی مدت به بهبود حافظه و افزایش عملکرد مغز کمک میکنند. جالب است بدانید افرادی که انواع رقص و حرکات رقص را تمرین میکنند بدون انجام کار اضافی میتوانند عملکرد مغز خود را در یادگیری، حافظه و خلاقیت افزایش دهند.
تکرار مهارت جدید
شاید فکر کنید، حافظه با تکرار ارتباطی ندارد و چنانچه کاری را از سر عادت و با تکرار انجام میدهید یعنی حافظه ضعیفی دارید؛ اما جالب است بدانید همانطور که در کودکان یادگیری هر مهارت جدید همچون به دست گرفتن قاشق و چنگال و تکرار آن سبب میشود این عمل را بهتر انجام داده و همچنین رشد مغزی بیشتری داشته باشند، در افراد بزرگسال نیز انجام یک کار جدید که با تکرار بهبود پیدا میکند سبب بهبود حافظه و تقویت عملکرد مغز میشود.
ورزش کردن و تغذیه سالم
دو عامل مهم که در سلامت مغز و تقویت حافظه نقش دارند، ورزش کردن و تغذیه سالم است. ورزش کردن سبب افزایش خونرسانی در بدن میشود و با جذب اکسیژن بیشتر در خون، به تغذیهرسانی بهتر سلولهای عصبی کمک میکند. بهخصوص در انواع ورزشهای هوازی و انجام ورزشهایی که سنگین نیستند؛ میتوانید نهتنها به تناسب اندام خود کمک کنید، بلکه عملکرد مغز خود را بهبود ببخشید. تغذیه سالم نیز یک راز تقویت حافظه است که به کمک آن میتوانید مواد معدنی و ویتامینهایی که مغز برای عملکرد خود نیاز دارد را تامین کرده و از این طریق به سلامت عصبی، افزایش هوش و تقویت حافظه خود کمک کنید. بنابراین تاثیر رژیم غذایی ورزش یعنی سبک زندگی سالم را در تقویت حافظه دست کم نگیرید.
این مطالب هم جالبن:
برای کاهش وزن و آب کردن چربی شکم، مصرف این میوه خشک توصیه می شود+نحوه مصرف